İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9289 %-0.02
37,4684 %0.3
98.329,89 %-0.94
3.312,15 0,79
Ara
Muhalif. AJANS ”Kadın Liderler Toplantısı” İstanbul’da başladı

”Kadın Liderler Toplantısı” İstanbul’da başladı

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekilli Çiğdem Erdoğan: ”Her geçen gün kadınlarımızın siyasete ve yaşamın her alanına katılımının daha da arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. ’Güçlü kadın, güçlü Türkiye’ anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi işbirliğinde İstanbul'da "Kadın Liderler Toplantısı" düzenlendi.

Altı ana başlıktaki oturumlar ve sunumların yar aldığı programa, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekilli Çiğdem Erdoğan ile bazı kadın milletvekilleri, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova ve kurum yetkilileri, çeşitli ülkelerden milletvekilleri ve akademisyenler katıldı.

Programın açılışında konuşan Çiğdem Erdoğan, siyasette ve liderlikte daha fazla kadınının temsili hususunda çalışmak amacıyla burada olduklarını söyledi.

Erdoğan, kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışılırken, aynı zamanda kadınların her alanda güçlendirilmesi hususu üzerinde de durulmasını savunduklarını belirterek, "Çünkü biliyoruz ki kadınlar eğitimde oldukları nispette ekonomide de var olacaktır. Kadınların üretim sürecinde yerlerini almalarını sağlayabilirsek, iş dünyasına katılımları kendiliğinden gelecektir. Kadınlar eğer bürokraside 'Ben varım.' diyebilirlerse siyasete katılımları arkadan gelecektir." dedi.

KEFEK'e dikkati çeken Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Komisyon olarak kadın alanında çalışan bütün tarafların koordinasyonunu ve birbirinin çalışmalarından haberdar olmasını ayrıca önemsiyoruz. Komisyonumuz bu çerçevede, ilgili bütün tarafların pozitif gündemler üzerinde eş güdümünün sağlanması noktasında son derece önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz Kadın Liderler Toplantısı'nı, Türkiye'den ve misafir ülkelerden kadın milletvekilleri arasındaki işbirliğini ve sinerjiyi pekiştirmesi açısından çok kıymetli buluyorum."

Erdoğan, komisyonunun gerçekleştirdiği çalışmalara değinerek, kadınların insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, her alanda daha aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkanlardan adil bir şekilde faydalanmaları için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'de AK Parti döneminde kadınların, siyaset başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına katılımının arttığını vurgulayan Çiğdem Erdoğan, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlarımıza güveni ve desteği ile ülkemizde kadınların fırsat eşitliğine ulaşma mücadelesi olumlu bir karşılık buluyor. Her geçen gün kadınlarımızın siyasete ve yaşamın her alanına katılımının daha da arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. 'Güçlü kadın, güçlü Türkiye' anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Direktörü Asya Varbanova ise kadın milletvekillerini bir araya getiren, kadınlar için çalışan parlamento grupları ve benzeri yapıların dayanışmayı teşvik ettiğine dikkati çekerek, TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan ile komisyon üyesi milletvekillerine teşekkür etti.

Kadın Liderler Toplantısı, yarınki oturumların ardından son bulacak.


Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *