İstanbul
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6798 %0.11
37,5587 %0.9
106.001,02 %1.148
3.179,52 0,77
Ara
Muhalif. AJANS MemurSen, Yargı Kararları ve Hukuki Tartışmalar Sempozyumu düzenledi

MemurSen, Yargı Kararları ve Hukuki Tartışmalar Sempozyumu düzenledi

MemurSen Genel Başkan Yalçın: ”Mevcut toplu sözleşme kanununa ilişkin tüm mevzuatın kapsamlı şekilde gözden geçirilmesine ihtiyaç var”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Mevcut toplu sözleşme kanununa ilişkin tüm mevzuatın kapsamlı şekilde gözden geçirilmesine ihtiyaç var." dedi.

Yalçın, MemurSen Konfederasyonunun, Kızılcahamam'da bir otelde düzenlediği "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Yargı Kararları ve Hukuki Tartışmalar" sempozyumunda, sadece sorunları gündeme getirmekle yetinmediklerini, dile getirdikleri her soruna çözüm üretip bunları ilgilerle paylaştıklarını söyledi.

Kamu görevlileri açısından sorun gördükleri, çözüm üretmeye gayret ettikleri yüzlerce mesele bulunduğunu aktaran Yalçın, "Bunların bir kısmı maddi tedbirlerle çözülebilecek başlıklar iken bir kısmı yapısal sorunlar. Bu bağlamda, 'kamu personel sistemi', 'vergi sistemi', 'sendika ve toplu sözleşme' sistemi gibi yapısal değişiklik gerektiren başlıklar olduğu gibi az önce de ifade ettiğim gibi tek dokunuşlarla çözülebilecek birçok sorun var." diye konuştu.

Kamu personel sistemine ilişkin itirazları olduklarını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Kamu personel sisteminin tamir edilmesine ilişkin çok önemli tespitlerimiz var. Bu konuda yaptığımız sempozyumla, mutfak çalışmalarıyla işi belli bir aşamaya getirdik. Şu an raporlamaya ve disiplin edilmiş şekilde bir sürecimizi yürütüyoruz. İnşallah tamamlayacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız. Vergi sistemine ilişkin itirazlarımızı ifade ettik ve vergi sisteminde belirli adalet gerekir, vergide eşitlik adalet değildir. Az kazanandan az, çok kazandan çok alınması gereken bir sistem Türkiye'de uygulanması gerekir."

Toplu sözleşme kanunuyla süreci taşımanın zor olduğunu savunan Yalçın, 4688 sayılı Kamu Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Yalçın, "Kanun mevcut haliyle sorunları çözmekte yetersiz kalıyor. Sendikacının önünü tıkıyor. Hakça pazarlığa da imkan vermiyor. Mevcut toplu sözleşme kanununa ilişkin tüm mevzuatın kapsamlı şekilde gözden geçirilmesine ihtiyaç var. Bu hakikati bundan önce ifade ettiğimiz gibi bugün de bir kez daha bu vesileyle ifade ediyor ve tarihe kaydediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem de "Biz burada her ne kadar düzenlemeler yapmış olsak da, toplu sözleşmeler veya diğer siyasi girişimlerle mücadele edildiğinde inanıyorum ki bu yansımaların daha çok hukuk nezdinde, yargı nezdindeki sonuçlarının da çözüme ulaşma noktasında faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de bugün burada hukuki tartışmalar ve yargı kararları perspektifinde konunun yeniden ele alınmasının ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ise toplu sözleşme sürecinde yaşanan sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmaların ardından MemurSen tarafından kamu görevlileri sendikacılığına yönelik akademik çalışmaları desteklemek amacıyla 4'üncüsünü düzenlenen "MemurSen 2024 Yılı Tez Ödülleri" sahiplerine verildi.

Sempozyum 5 farklı oturumla 12 Ocak'a kadar devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *