İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9356 %0
37,4436 %0.23
97.360,22 %-1.239
3.318,77 0,99
Ara
Muhalif. AJANS Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık hizmetleriyle ilişkin açıklama:

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık hizmetleriyle ilişkin açıklama:

”Aile sağlığı merkezlerinin hasar tespitleri hızlıca tamamlanmış olup, hizmet verebilecek merkezler aktif hale getirilmiştir” ”Mobil sağlık ekiplerimiz de sahada poliklinik hizmeti vermektedir”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 1 dk

ŞANLIURFA (AA) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da aile sağlığı merkezlerinin hasar tespitlerinin tamamlandığı, hizmet verebilecek merkezlerin aktif hale getirildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, günlük 400500 depremzedenin yerinde muayene ve tedavi edildiği belirtildi.

Vatandaşların toplu barındığı alanlarda gerekli tedbirlerin alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Depremin ilk anından itibaren sağlık çalışanlarımız, hastanelerde, barınma yerlerinde ve deprem çadırlarında kalan depremzedelere sağlık hizmeti verebilmek için seferber oldu. Depremden etkilenen ve AFAD tarafından çadırlara, konteynerlerde ve KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlara yönelik sağlık hizmetinin aksamaması için muayene hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri depremin ilk saatlerinden itibaren verilmeye başlandı. Konteynerlerde, hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık personeliyle sağlık hizmeti sunulmaya devam ediliyor."

Günlük ortalama 400500 vatandaşın muayenesinin yapılıp ilaçlarının temin edildiği belirtilen açıklamada, "Birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile sağlığı merkezlerinin hasar tespitleri hızlıca tamamlanmış olup, hizmet verebilecek merkezler aktif hale getirilmiştir. Vatandaşın toplu yaşam alanlarında sağlık hizmeti sunmak üzere mobil sağlık ekiplerimiz de sahada poliklinik hizmeti vermektedir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *