© Muhalif 2024

Bursa’da düzenlenen Türkiye Baja Şampiyonası’nın ikinci ayağı tamamlandı

BURSA (AA) Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) faaliyet programında yer alan 2024 Türkiye Baja Şampiyonası'nın ikinci ayağı, Bursa'da tamamlandı.

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) ev sahipliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, ICRYPEX ve Spor Toto'nun katkılarıyla organize edilen şampiyonada 4 ayrı sınıfta 36 araç ve 72 sporcu mücadele etti.

Dayanıklılık ve adrenalinin ön plana çıktığı organizasyonda, ekipler 3 gün boyunca 120 metre ile 1000 metre rakım arasında değişen yükseklilerde geçen 5 özel etapta toplam 422 kilometre yol yaptı.

Büyük çekişmeye sahne olan yarış sonunda, SSV klasmanında İsrafil AkyüzMert Tepe birinci, Abdullah TurgutArda Şenay ikinci ve Engin KapCan Kap da üçüncü oldu.

Otomobil klasmanında ise İhsan GünakFatih Günak genel klasman ve sınıf 3 birinciliklerini kazanırken, Alper SarperSamet Kıyıcı ikinci ve sınıf 4 birincisi, Mehmet TüfekçioğluTuvana Sayar da genel klasman üçüncüsü ve sınıf 2 birincisi olarak podyuma çıktı.

Yarışın kadın pilotlar birincisi ise babası Selçuk Aksöz ile birlikte yarışan Melis Aksöz oldu.

2024 Türkiye Baja Şampiyonası üçüncü yarışı 2627 Ekim tarihlerinde Bolu Offroad Spor Kulübü (BOLOFF) tarafından düzenlenecek.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER