© Muhalif 2024

Civil Mağazacılık, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle ”Perakende Okulu” projesini başlattı

Civil Mağazacılık İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldıran: ”Biz burada bir tohum atacağız ve bu tohumun tutacağına inanıyorum” İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güven Ordun: ”Perakende Okulu, teorik ve pratik bilgiyi bir araya getirip, öğrencilere kariyer anlamında destek ve yardımcı olmayı amaçlıyor”

İSTANBUL (AA) Civil Mağazacılık ile İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, perakende sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla "Perakende Okulu" projesini hayata geçirdi.

Sektördeki kalifiye personel açığını kapatmayı hedefleyen proje, üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitim sunarak iş hayatına hazırlayacak.

Perakende Okulu'nda perakende işletme yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi gibi alanlarda geniş bir perspektifle eğitim verilecek. Derslerini ve saha çalışmasını başarıyla tamamlayan katılımcılar, İstanbul Üniversitesi tarafından verilecek Perakende Okulu katılım sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Perakende Okulu'nun katılımcıları, 4 ay İstanbul Üniversitesinde alacakları eğitimlere ek olarak toplam 8 ay boyunca Civil Mağazacılık mağazaları ve genel merkezinde saha deneyimi kazanacakları eğitimlere katılarak çalışma hayatını deneyimleme fırsatı yakalayacak.

İstanbul Üniversitesi'nin İşletme Fakültesi bünyesinde yer alan Perakende Okulu'nun açılışı 22 Mayıs'ta Civil Mağazacılık İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldıran, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse ve İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güven Ordun'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Civil Mağazacılık 2024 sonuna kadar yurt içi ve yurt dışında 123 mağaza ve 300’ün üzerinde yeni işe alım ile 2024’te yüzde 75 büyüme hedefliyor.

"Civil olarak, yurt içi ve yurt dışında büyüme hızımıza katkı sağlayacak kaliteli arkadaşlarla birlikte çalışmayı hedefliyoruz"

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Civil Mağazacılık İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldıran, projedeki amaçlarının kalifiye istihdamı sağlamak olduğunu belirtti.

Yıldıran, "Üniversite eğitimlerini tamamlamış, nitelikli personel ile yol almak istiyoruz. Yurt içi ve yurt dışında büyüme hızımıza katkı sağlayacak kaliteli arkadaşlarla birlikte çalışmayı hedefliyoruz. İstanbul Üniversitesi ile yaptığımız bu işbirliğinden olumlu sonuçlar bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Perakende Okulu'nun sektöre önemli katkılar sunacağını vurgulayan Yıldıran, organize perakendede eğitimli personel bulma konusunda ciddi sıkıntılar olduğuna dikkati çekti.

Yıldıran, Civil olarak projelerle personel açıklarını büyük ölçüde kapattıklarının altını çizerek, "Ancak turizm ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda ilgili okullar mevcut. Son iki üç yıldır organize perakendede de bu süreçler başladı. İstanbul Üniversitesi ile yapacağımız bu işbirliği, sadece Civil için değil, organize perakendedeki diğer tüm paydaşlarımız için de faydalı olacak." yorumunu yaptı.

Üçüncü ve dördüncü sınıfta eğitim gören öğrencilerin, "Perakende Okulu" projesi ile kendilerini tanımlamaya başladıkları dönemde sektör için kazanılacağına değinen Yıldıran, "Bu projeyle organize perakendede binlerce markaya fayda sağlayacak nitelikli elemanlar yetiştireceğiz. Biz burada bir tohum atacağız ve bu tohumun tutacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Elde edecekleri sertifika, iş hayatında artı bir katma değer kazandıracak"

İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güven Ordun ise Perakende Okulu'nun, teorik ve pratik bilgiyi bir araya getirerek öğrencilere kariyer anlamında destek olmayı amaçladığını söyledi.

Ordun, şunları kaydetti:

"Perakende sektöründe şöyle bir açık ve dengesizlik var. İşletmeler kalifiye, yetkin personel ararken, diploması olan yetkin öğrenciler iş arıyor. Bu durum bir istihdam açığı ortaya çıkarıyor. Perakende Okulu, teorik ve pratik bilgiyi bir araya getirip, öğrencilere kariyer anlamında destek ve yardımcı olmayı, pratik anlamda ise sektörün ve çalışma hayatının dinamiklerini kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Elde edecekleri sertifika, iş hayatında artı bir katma değer kazandıracak."

Perakende Okulu'nun sertifika programı olarak düzenleneceğini belirten Ordun, temelde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine odaklandıklarını dile getirdi.

Ordun, Her tür yöneticiden beklediğimiz üç tür yetkinlik var. Teknik yetkinlikler, beşeri yetkinlikler ve analitik yetkinlikler. Temelinde bunlar olacak. Bir değer zinciri akışı yönetme, tedarik zinciri akışı yönetme, perakendenin temel alanları, ekip çalışması, liderlik, problem çözme, karar verme becerileri gibi konulara odaklanacağız. Tüm bu becerileri geliştirmeye yönelik bir müfredat ve program hazırladık."diye konuştu.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER