© Muhalif 2024

MediaMarktSaturn, karbon emisyonlarını 2033’e kadar yüzde 58,8 azaltmayı hedefliyor

MediaMarktSaturn Üst Yöneticisi (CEO) Wildberger: ”İş uygulamalarımızı devamlı optimize ederek, yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ederek ve çevre dostu ürün ve hizmetler için yenilikçi teknolojiler geliştirerek emisyonların azaltılmasına belirleyici bir katkıda bulunmak istiyoruz”

İSTANBUL (AA) MediaMarktSaturn'ün bağlı olduğu CECONOMY AG, 2033’e kadar doğrudan ve dolaylı karbon emisyonlarını yaklaşık yüzde 58,8 azaltmayı hedefliyor.

MediaMarkt’tan yapılan açıklamaya göre, CECONOMY AG, Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından da onaylanan iklim hedeflerini açıkladı.

Buna göre, şirket 2018’den başlayarak 2033’e kadar doğrudan ve dolaylı sera gazı emisyonlarını yüzde 58,8 azaltmayı taahhüt ediyor.

Şirket ayrıca, 2021’den başlayarak 2033’e kadar kendi markalarının nakliye ve dağıtım ile satın alınan mal ve hizmetler ve satılan ürünlerin kullanımından kaynaklanan emisyonlarını yüzde 32,5 azaltmayı taahhüt ediyor.

CECONOMY AG, 2028’e kadar ise tedarikçilerinin yüzde 74'ünün satın alınan mal ve hizmetler alanındaki satışlarının Paris Anlaşması hedeflerine uyum sağlayacağını da taahhüt ediyor.

İş uygulamalarının da iklim hedeflerine uyumlu olması için adımlar atan şirket, mağazalarında büyük ölçüde LED aydınlatmaya geçerek ve yeşil elektrik satın alarak kendi ticari faaliyetlerinin karbon ayak izini azaltıyor. Şirket, ayrıca müşterilerinin doğru sürdürülebilir ürünleri seçip kullanmalarına yardımcı olarak daha az enerji tüketmelerini sağlıyor.

CECONOMY AG, Avrupa İklim Paktı'nın Sürdürülebilir Tüketim Taahhüdü'nü gönüllü bölgede olarak destekleyen ilk perakende şirketler arasında yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CECONOMY ve MediaMarktSaturn Üst Yöneticisi (CEO) Karsten Wildberger, sürdürülebilirliğin şirketlerinin DNA'sının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Wildberger, SBTİ’nin de şirketin sürdürülebilirlik hedeflerini onayladığına işaret ederek, "Avrupa'nın en büyük elektronik perakendecisi olarak, iş uygulamalarımızı sürekli optimize ederek, yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ederek ve çevre dostu ürün ve hizmetler için yenilikçi teknolojiler geliştirerek öncülük etmek ve emisyonların azaltılmasına belirleyici bir katkıda bulunmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.





Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER