© Muhalif 2024

Runkara, 13 Ekim’de başkentte yapılacak

46 ülkeden sporcuları Başkent Millet Bahçesi’nde ağırlayacak Runkara, başkentin 101. yaşını da kutlayacak Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik: ”Ankara için çok önemli bir organizasyon. Hayalimizdeki yarışın düzenlenmesi bizi çok mutlu ediyor”

ANKARA (AA) Ankara'nın uluslararası ilk yarı maratonu olan Runkara'nın ikincisi, 13 Ekim Pazar günü Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenecek.

CPAnkara Hotel'de gerçekleştirilen Runkara Uluslararası Yarı Maratonu'nun basın toplantısına Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yarışmayı organize eden Daz Spor'un yakın zamanda hayatını kaybeden kurucusu Victoria Vera Blyth'ın ailesi, organizasyonun direktörü Ali Atav ile diğer ilgililer katıldı.

Mustafa Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, organizasyonun ikinci kez düzenleneceğini belirterek, "Runkara, Ankara için çok önemli bir organizasyon. Hayalimizdeki yarışın düzenlenmesi bizi çok mutlu ediyor. İlkini geçen yıl başarıyla gerçekleştirdik. Uluslararası anlamda kabul görmüş bir yarış olması çok kıymetli. Geçen seneki gibi bu organizasyonu büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Organizasyonun direktörü Ali Atav ise yarışa 46 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcunun katılacağını vurgulayarak, "Yarışımız pazar günü sabah saat 08.00'de başlayacak. 30'dan fazla elit atlet start alacak. Yarışa halkımızın da büyük bir ilgisi var." dedi.


Runkara, bu yıl ikinci kez yapılacak

Ankara'nın uluslararası ilk yarı maratonu olan Runkara, bu yıl ikinci kez yapılacak.

46 ülkeden sporcuları 13 Ekim Pazar günü Başkent Millet Bahçesi'nde ağırlayacak Runkara, başkentin 101. yaşını da kutlayacak.

Yarı maratona ek olarak yarış içinde 5 ve 10 kilometrelik iki parkur da yer alıyor.

Ayrıca renkli koşu festivali "Color Sky 5K" Aile Koşusu da yarın Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Koşu, çocuklara ve ailelere spor sevgisini aşılamayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER