© Muhalif 2024

Yeni Fiat 600 Türkiye’de

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç;: ”Fiat 600, BHB ve BSUV dünyalarının kompakt ve aynı zamanda yerden yüksek sürüş dinamiklerini bir araya getiriyor”

İSTANBUL (AA) Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç yeni 600'ün, Türkiye otomobil pazarında beğeni toplayacağına inandığını belirterek, "FIAT'ın B segmentine dönüşünü simgeleyen 600, keyifli bir sürüş deneyiminin kapılarını açıyor" dedi.

Fiat'ın, BSUV segmentindeki modeli yeni Fiat 600 Türkiye'de satışa sunuldu. Model, basın mensupları ve Fiat yetkililerinin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Etkinlikte konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, yeniliklerle başladıkları 2024 yılını, markalarının ikonik modeli 600'ü pazara sunarak kapatmaya hazırlandıklarını söyledi.

Aytaç, "Bu yıl mart ayında, Fiat Topolino'yu tüketiciyle buluşturduk. Temmuzda ise Türkiye otomotiv pazarının en çok tercih edilen SUV modellerinden Egea Cross, yeni bir özelliğe daha kavuştu. "Traction+" çekiş sistemini Egea Cross'un tüm versiyonlarında standart donanım olarak sunduk. Böylelikle otomobil ürün gamımız daha da zenginleşti" diye konuştu.

Türkiye pazarında FIAT markasının hibrit motorlu ürünlerinin satışına 500 ve Panda ile başladıklarını hatırlatan Aytaç, ardından markanın Türk tüketicisi tarafından çok sevilen Egea Hybrid'i piyasaya sunduğunu hatırlattı ve 2023 yılında ise tamamen elektrikli Fiat 500, 2024'te ise Topolino ve şimdi 600 ile elektrifikasyon yolculuğunu sürdürdüklerine işaret etti.

Fiat, toplam otomotiv pazarında 5 yıldır liderliğini sürdürüyor

Aytaç, Fiat markasının son 5 yılda üst üste toplam pazarın lideri olan ilk marka olduğunu belirterek, “Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2024 yılı OcakEylül döneminde 849 bin 892 adet olarak gerçekleşti. FIAT markası olarak ilk 9 ayda yaklaşık 101 bin adet satış rakamına eriştik. Yılı toplam pazarda lider olarak kapatmayı ve 2025 yılında da markamızın liderliğini sürdürmesini hedefliyoruz." dedi.

Fiat'ın, farklı uygulama ve hizmetlerle de otomotiv sektörüne öncülük etiği değerlendirmesinde bulunan Aytaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FIAT, bir otomotiv markası olmasının yanında hayata dair çözümler sunan ve müşterisinin yanında olan bir marka. Ürünlerimiz ve teknolojiyi yaygın olarak pazara sunmaya devam ediyoruz. Fiat 600'de de sunduğumuz bağlanabilirlik teknolojimizle bu alandaki öncülüğümüzü sürdürüyoruz. FIAT'ın 19551970 yılları arasında 5 milyon adet üretilerek en çok tercih edilen aile otomobillerinden biri olan 600'ün ikonik tasarımından izler taşıyan "Yeni 600"ün, elektrikli ve hibrit motor seçeneklerinin Türkiye otomobil pazarında beğeni toplayacağına inanıyorum. FIAT'ın B segmentine dönüşünü simgeleyen 600, keyifli bir sürüş deneyiminin kapılarını açıyor. Fiat 600, BHB ve BSUV dünyalarının kompakt ve aynı zamanda yerden yüksek sürüş dinamiklerini bir araya getiriyor."

İtalyan tarzına sadık bir görünüm sergiliyor

Etkinlikte verilen bilgilere göre yeni Fiat 600e, adını orijinal 600'den alıyor ve İtalyan tarzına sadık bir görünüm sergiliyor. 5 kapılı gövdeye sahip yeni Fiat 600, 5 koltuğu ve 15 litrelik iç hacmiyle ferah bir iç mekan sunuyor. 385 litrelik kullanışlı bagajıyla geniş bir taşıma alanı sunarken, kullanıcılarının kişisel eşyalarını, örtü ve esnek bardak tutuculara sahip akıllı merkezi konsolda, koltuk ceplerinde ve ön depolama alanlarında saklayabilmelerine de olanak sağlıyor. Modelin sürücü koltuğunda da elektrikli koltuk ayarı ve sırt masajı işlevleri yer alıyor.

Tam elektrikli ve hibrit motor seçenekleriyle piyasaya sunulan Fiat 600, estetik özellikler ve konforlu bir sürüş deneyimi açısından B segmentindeHatchback ve SUV sınıfının özelliklerini bir araya getiriyor. Şehir ve doğa tutkunları için ideal bir çözüm olan FIAT 600, markanın İtalyan tarzını ve sürdürülebilirlik değerlerini yansıtıyor.

Fiat 600, tasarım mirasını paylaştığı Fiat 500e ile karşılaştırıldığında, daha keskin hatları olan bir yüze hem önde hem de yanlarda krom 600 imzasına ve yenilenen LED aydınlatmalara sahip. Parlak siyah detaylar, krom vurgular ve arka aydınlatmalardaki parlak yüzeyler dış hatları vurguluyor.

FIAT 600’ün her iki versiyonunda bulunan, yakınlık sensörlü anahtarsız giriş sayesinde, otomobilin kapı ya da bagajının açık unutulma olasılığını ortadan kalkıyor. FIAT 600'de ayrıca 360 derece park sensörleri ve dinamik kılavuz çizgilerine sahip 180 derece geri görüş kamerası, park manevralarını destekliyor.

FIAT 600, konfor ve bağlanabilirlik açısından yolculukları çok daha keyifli hale getirecek özelliklerle de donatılıyor. Eller serbest elektrikli bagaj kapağı, otomatik klima, karanlık ve yağmur sensörü bunlardan bazıları.

Ayrıca navigasyon, kablosuz CarPlay ve Android Auto işlevleriyle 10,25 inçlik bilgieğlence ekranı, 6 hoparlörlü bir ses sistemi ve 7 inçlik dijital gösterge ekranı otomobilin fonksiyonel ve konfor özelliklerini tamamlıyor.

Yeni Fiat 600'ün 600e La Prima modeli 1 milyon 389 bin 900 liradan, kasım ayından itibaren satışa sunulacak olan 600 Hybrid Urban modeli ise 1 milyon 489 bin 900 bin liradan başlayan fiyatlarla 23 Ekim 2024 den itibaren Fiat showroom'larından ve markanın online satış kanalı üzerinden satın alınabilecek.



Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER