© Muhalif 2024

ABD’de erken oy verme işlemleri Georgia ile başladı

Tüm dünyanın gözü, ABD’de 5 Kasım’da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerine dönmüşken; erken oy verme işlemi, salıncak eyalet olarak bilinen Georgia’da başladı.

Helene Kasırgası ve tartışmalı seçim idaresi değişikliklerinin yol açtığı davalarla boğuşan kritik bir salıncak eyalet olan Georgia’da erken oy verme işlemleri sırasında rekor seviyede oy kullanıldı. 

Yerel saatle 09.00’da başlayan erken oy verme işlemi, 5 Kasım’a kadar sürecek.

2020 seçimlerinden sonra değişen eyalet yasalarının ardından sandık sayısı azalırken, 7 gün 24 saat açık olan sandıklar sadece belirli saatlerde açık kalacak.

Georgia Eyalet Sekreterliği’nden Gabe Sterling, X’te yaptığı açıklamada bugün şu ana kadar 328 binden fazla oy kullanıldığını söyledi. Sterling, bir önceki ”ilk gün rekoru”nun 2020’de 136 bin olduğunu hatırlattı. 

Eski Başkan Donald Trump’ın 4 yıl önce Başkan Joe Biden’a karşı az bir farkla kaybettikten sonra geri almaya çalıştığı ve Trump ile müttefiklerinin yenilgiyi tersine çevirmek için bastırmasına yol açan bu eyalet, bu seçimlerde en yakından izlenen eyaletlerden biri.

Eyalette 2020 seçimlerinden sonra büyük seçim yasası değişiklikleri yapıldı. 

Eyaletin bazı bölgeleri, geçtiğimiz ay ABD’yi vuran ve Güneydoğu’daki başka birçok eyalette hasara yol açan Helene Kasırgası’nın yaralarını sarmaya devam ediyor. Georgia seçim yetkilileri, posta yoluyla gönderilen oy pusulalarının ABD Posta Servisi tarafından planlandığı gibi dağıtıldığını ve fırtınadan etkilenmediğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER