© Muhalif 2024

ABD'li oyun yazarı'ndan Shakespeare vakfına 1 milyon sterlinlik bağış!

Olivier ödüllü ABD'li oyun yazarı Ken Ludwig, tarihi Shakespeare mekanlarının bakımını üstlenen hayır kurumu Shakespeare Birthplace Trust'a (SBT) 1 milyon sterlinlik rekor bir bağışta bulundu. Ludwig ayrıca, Shakespeare'e karşı hayat boyu süren bir tutkusu olduğunu da vurguladı.

SBT, artık Shakespeare'in kızı Susanna ve kayınpederine tıbbi konularda danışmanlık yaptığına inanılan doktor kocası John Hall'un evi Hall's Croft'taki koruma çalışmaları için ödeme yapabilecek.

Bu, vakfın 177 yıllık tarihindeki en büyük özel bağış.

The Guardian'a verdiği demeçte, Stratford'a yaptığı bir ziyaret sırasında, SBT'nin yöneticilerinden Charlotte Scott tarafından gezdirilirken binanın içinde bulunduğu kötü durumu duyduktan sonra yardım etmesi gerektiğini hissettiğini söyledi. Ludwig, "Onlara, ‘Kurtarmak neye mal olur?’ diye sordum. Bana söylediler ve ben de düşündüm ki, önem verdiğim konularda bir fark yaratabileceğim bir zaman varsa, o da budur. Ben de 'Bunu yapacağım' dedim" ifadelerini kullandı.

Jacobean mimarisinin son eksiksiz örneklerinden biri olan Hall's Croft'un tarihi 1613 yılına kadar uzanıyor. Ancak geçen yüzyılda çatıyı desteklemek için yerleştirilen çelik kirişler toprağa batıyor. 17. yüzyılda eklenen bir eklenti evden ayrılıyor, bu nedenle iki parça farklı yönlere doğru eğiliyor.

Scott, Ludwig'e “evi ayakta tutan” devasa metal kirişleri gösterdiğini ve Hall's Croft'un hayatta kalmasını sağlayacak olan “olağanüstü cömertliği ve hayırseverliği” karşısında hayrete düştüğünü söyledi.

SBT'nin başkan yardımcısı ve ABD'deki Georgetown Üniversitesi'nde emeritus İngilizce profesörü olan Lena Cowen Orlin de “Hall's Croft, ciddi bir müdahaleye ihtiyaç duyan güzel ve atmosferik bir bina. Şimdi bunu mümkün kılacak meleğe sahibiz..." diyerek Ludwig'e teşekkür etti.

Bağımsız bir hayır kurumu olan SBT, Shakespeare ailesinin beş tarihi evini yönetiyor: Shakespeare'in Doğum Yeri, Shakespeare'in Yeni Yeri, Anne Hathaway'in Kulübesi, Mary Arden'in Çiftliği ve Hall's Croft.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER