© Muhalif 2024

Abdulkadir Selvi, Öcalan'lı çözüm sürecine karşı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis açılışında DEM Parti sıralarına giderek tokalaşmasının sonrasında grup toplantısında yaptığı ”Uzattığım el, gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir” açıklaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki ”Cumhur İttifakı’nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından anlaşılmasını ümit ediyoruz. Beklentimiz, hiçbir ayrım yapmadan meclisteki tüm siyasi partilerin de bu yaklaşımla hareket etmesidir” sözlerinin ardından ”Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor acaba?” sorusu konuşulur hale gelmeye başlanmıştı. İktidara yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi de bu konuyu köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ”Yeni çözüm süreci mi” başlıklı yazısında ”DEM Partililer ise bu durum karşısında ne yaptı? Adres olarak İmralı’yı gösterdi. Böylece kendilerini baştan ilk adımdan itibaren muhatap olmaktan çıkardı. Öcalan adres gösterilerek bu iş olmaz. Yeni bir çözüm süreci yok. Ama Erdoğan ve Bahçeli’nin başlattığı bu sürecin nereye gideceğini görmek için beklemek gerekiyor” dedi. 

Çözüm sürecinde yaşanan deneyimler ışığında eski çözüm sürecinin bir benzerinin yaşanmayacağını ifade eden Selvi, ”Çünkü PKK ve onun siyasi uzantıları çözüm sürecini sabote etti,” diye yazdı.

Yeni durumun nasıl okunması gerektiğine dair, ”bu adımların iç barışımıza ve Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik bir çabanın ürünü” olduğunu ifade eden Selvi, ”DEM Partililer ise bu durum karşısında ne yaptı? Adres olarak İmralı’yı gösterdi. Böylece kendilerini baştan ilk adımdan itibaren muhatap olmaktan çıkardı. Öcalan adres gösterilerek bu iş olmaz. Yeni bir çözüm süreci yok. Ama Erdoğan ve Bahçeli’nin başlattığı bu sürecin nereye gideceğini görmek için beklemek gerekiyor,” dedi.

Ne MHP ne de AK Parti yetkili kurullarında konuşuldu

Selvi yazısında ayrıca, bu sürecin ne MHP’nin ne de AK Parti’nin yetkili kurullarında konuşulduğunu aktardı. Selvi, iki liderin, ”Türkiye’nin bekası için inisiyatif geliştirdikleri'ni söyledi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER