© Muhalif 2024

Adnan Oktar: Şu an süren savaşları durdurabilirim

Suç örgütü lideri Adnan Oktar, "Devlet bana görev verirse, 15 gün içinde Gazze'deki savaşı durdururum. Cezaevinden çıkmama da gerek yok. Bana bir oda verin burada yapabilirim." ifadelerini kullandı.

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün, üyelerini diri tutmak ve deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmak amacıyla avukatlar ve sosyal medya grubu üzerinden oluşturduğu "güncel yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında açılan davaya bugün tanıkların beyanlarıyla devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Esra Saraçoğlu, Elvan Şahin,  Eda Babuna, Meltem Daban, Aslı Efeoğlu, Pınar Demir, Dilşad Kurt, Elif Kıral salonda hazır bulunurken Adnan Oktar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

‘TÜRKİYE’DE KİMSE ADALETE GÜVENMİYOR’

Savcının tutukluluğunun devamı talebinde bulunulmasına karşı savunmasını yapan Adnan Oktar, hukuk sistemini eleştirerek, "Tutukluluğum için bir neden yok. Benim için 8- 10 bin yıllık  ceza verilmişti zaten. Tutukluluğumun devam edilmesi talebinin nedeni avukat kısıtlılığımın devam etmesinin istenmesi. Bu dava tamamen boş. Genç kızlara neden arkadaşsınız, neden muhabbetiniz var deniyor bu dava ile. Bana verilen 8-10 bin yılın boş olduğunu bilmeyen hukukçu yok. Ceza hukukunu yazan profesörler burada bir suç yok diyorlar. İstinaf 400 sayfa gerekçe ile bu davayı bozdu. Sen misin bozan diyerek bu hakimleri sürdüler. Türkiye’de hukukun durumu bu. Adalete kimse güvenmiyor. Türkiye garip bir dönemden geçiyor, akıl almaz bir baskı var" dedi.

‘YAPTIKLARIMDA ANORMALLİK OLSA CUMHURBAŞKANI KONUŞURDU’

Hakkındaki 8-9 yaşında çocukların örgüt tarafından istismar edildiği iddiaların olduğunu ve bunların çok ciddi iddialar olduğunu söyleyen Oktar, “Ben vatanını, milletini seven Türk milliyetçisi bir insanım. Yaptıklarımda bir anormallik olsa en ufak şeylerde bile yeri göğü inleten Cumhurbaşkanı benim aleyhimde bir şey söylerdi. Ama hakkımda tek bir kelime konuşmadı. Sayın Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmadı. Sayın Devlet Bahçeli’nin girişimleri güzel, ‘yumuşama olsun’ diyor. Bunlar güzel gelişmeler. Cumhurbaşkanımız solcu ve demokratik bir insan ama FETÖ tehdidi nedeniyle çok gergin. Bu nedenle özgür adalet anlayışının olmadığını görüyoruz. Hapis cezam 10 bin yıla çıkacak muhtemelen ama umurumda değil. Adalet Bakanımız çok dürüst bir insan. Kanun yararına bozma yoluyla hakkımda verilen cezaların hepsinin düşeceğine, beraat edeceğime  inanıyorum” diye konuştu.

‘DEVLET GÖREV VERİRSE İSRAİL- FİLİSTİN SAVAŞINI DURDURABİLİRİM’

Oktar sözlerine şöyle devam etti: “Devlet bana görev verirse şu an süren savaşları durdurabilirim. Filistin’de olan olayı çok rahat durdurabilirim. İsrail’deki dindar Musevileri ve Filistin’deki Müslümanları tanıyorum. 15 gün içinde savaşı durdururum. Cezaevinden çıkmama da gerek yok. Bana bir oda ayarlasalar burada rahatça yapabilirim. Gençlerin de mutlu olmasını sağlayabilirim. Kadına karşı nefreti ortadan kaldırabilirim. Türkiye’yi bayram havasına sokabilirim. Türkiye huzursuz, herkes mutsuz durumda.”

ARA KARAR AÇIKLANDI

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Oktar’ın bir sonraki duruşmada fiziken mahkeme salonunda bulundurulması talebini kabul ederek tutuklu bulunduğu Van Cezaevi’ne müzekkere yazılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması yönündeki talepler reddedildi. Ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek bir sonraki duruşma 6 Aralık saat 10.00’a ertelendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER