© Muhalif 2024

AFAD'dan Batı Karadeniz'e kuvvetli yağış uyarısı

AFAD, Meteoroloji'nin uyarılarına göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu.

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere dayanarak Batı Karadeniz bölgesindeki iller için yağış uyarısında bulundu. Bartın ve Zonguldak için turuncu kod uyarısı yapılırken, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için sarı kod uyarısı verildi.

Gece saatlerinden itibaren özellikle Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Düzce, Sakarya, Bolu ve Karabük'ün bazı bölgelerinde ise kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Trabzon genelinde de aralıklı ve yer yer kuvvetli sağanak yağış öngörülüyor.

AFAD, ilgili illerin vali ve kaymakamlarına bilgilendirme mesajları gönderdiğini, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ekiplerin teyakkuzda olduğunu bildirdi. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER