© Muhalif 2024

Alperen Şengün'den tarihi sözleşme: 185 milyon dolar ve 5 yıllık anlaşma

NBA takımlarından Houston Rockets, milli oyuncu Alperen Şengün ile 5 yıllık, 185 milyon dolarlık yeni bir sözleşme imzaladı. Bu kontrat, hem Türk spor tarihinde rekor bir meblağ olarak kaydedildi hem de NBA'de Alperen'i tarihe geçirdi. Şengün, 2021 yılında NBA kariyerine adım attığı Rockets formasıyla bugüne kadar başarılı bir performans sergiledi.

Houston Rockets, NBA'de sergilediği performansla göz dolduran Alperen Şengün'ün kontratını uzatma kararı aldı. ESPN'in haberine göre, Şengün ile takım 5 yıllık bir anlaşmaya vardı ve bu kontratın değeri 185 milyon dolar olarak belirlendi. Sözleşmenin detaylarında 1 yıllık oyuncu opsiyonunun da bulunduğu bildirildi.

Bu anlaşma, Türk spor tarihinde bugüne kadar yapılmış en yüksek meblağlı sözleşme olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, Alperen Şengün, NBA'de Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra, 5 yıllık çaylak uzatma kontratına oyuncu opsiyonu eklenen ilk oyuncu oldu. Houston Rockets yeni NBA sezonundaki ilk maçını Memphis Grizzlies karşısında oynayacak.

Alperen Şengün'ün NBA Kariyeri:

Alperen Şengün, 2021 NBA Draftı'nda 16. sıradan seçilerek Houston Rockets'a katıldı. 3 sezon boyunca Rockets formasıyla 210 maça çıkan Şengün, bunların 148'ine ilk 5'te başladı. Oynadığı maçlarda ortalama 27.2 dakika süre alan Alperen, 14.9 sayı, 7.9 ribaunt ve 3.8 asist ortalamalarını yakaladı.

Şengün'ün genç yaşına rağmen NBA'deki bu önemli başarısı, sadece Rockets'ta değil, tüm ligde büyük yankı uyandırdı. Önümüzdeki yıllarda Houston Rockets’ın temel taşlarından biri olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER