© Muhalif 2024

Arjantin, maymun çiçeği şüphesi nedeniyle bir kargo gemisini karantina altına alındı

Arjantinli yetkililer, Parana Nehri’nde kargo gemisi içindeki bir kişinin mpox (maymun çiçeği) hastası olduğu şüphesiyle karantinaya aldı.

Arjantin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Rosario limanına yaklaşan geminin mürettebatı, Arjantinli yetkililere ulaşarak ”Hindistan kökenli bir mürettebatın çoğunlukla göğüs ve sırtında kiste benzer lezyonlar görüldüğünü” söyledi. 

Hasta olduğu düşünülen şahsın gemi içinde izole edildiği ve Sağlık Bakanlığı’nın ”kamu sağlığı acil durumu protokolünü yürürlüğe soktuğu” belirtildi. San Lorenzo limanına gitmekte olan gemi, uygulama sebebiyle nehre demir atmak zorunda kaldı.

Bakanlık açıklamasına göre karantina bitene kadar gemiye sadece sağlık görevlileri girebilecek, testler sonuçlanana kadar kimse de gemiden ayrılamayacak. 

Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta mpox’la ilişkin bir küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etti. Bu, yeni bir varyantın ortaya çıkmasının ardından Afrika’da hastalığın hızlı şekilde yayılması sebebiyle iki yıl içinde yapılan ikinci acil durum ilanıydı. DSÖ’nün duyurusundan sonra yeni varyant clade 1b, Afrika dışında ilk kez İsveç’te bir kişide görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER