© Muhalif 2024

Ayşe Ateş: Bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin bugün görülecek 4. Duruşma öncesinde eşi Ayşe Ateş, basın mensuplarına konuştu. Suikastın nasıl gerçekleştirildiğini bir kez daha anlatan Ayşe Ateş, "Saçma sapan zırvalarla bizi üç gündür oyalıyorlar. Bugün canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum, ölürsem de benimle gitmesini istemiyorum" dedi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in, Ankara’nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022’de tetikçi Eray Özyağci tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davanın dördüncü celsesi bugün görülecek.

Ayşe Ateş, duruşma öncesinde şu açıklamayı yaptı:

"Kamera kaydında ne var? İzlemeyenler için, anlamayanlar ve anlamak istemeyeneler için bir kez daha anlatıyorum. Kiralık katil arabanın arkasından çıkıyor silahını Sinan’ın vücuduna doğrultup üst kısmına doğru ateş ediyor. Sinan ne ayağından vurulan bir insanın refleksini veriyor ne de başka bir hamlede bulunuyor. Sadece bilinci kapalı bir şekilde yere düşüyor ve hareketsiz kalıyor. Yere düzen bir insan ayağından vurulduysa bir refleks vermez mi? Bu akıl ve mantık dışı ifadelerle saçma sapan zırvaları bize 3 gündür dinletiyorlar. Sonrasında Sinan düşerken kiralık katil Erol Özyağcı Selman’ı da vuruyor, Selman can havliyle kaçıyor, kaçarken eli silahına gidiyor, silahı elinde değil, elini beline atıyor. Bunlar kamera kaydında görünüyor. Kiralı katil devam ediyor önüne doğru bir adım atıp Sinan’a ateş ediyor, Sinan’ı etkisiz hale getirip kaçıyor. Selman geri döndüğünde ise Sinan’ın cansız bedeniyle karşılaşıyor ve dizlerinin üstüne çöküyor.

Bugün duruşmada vereceğim ifadede sanıların yaptığı gibi katillerden kahraman karton çıkarma hikâyelerini değil Sinan hayattayken yaşadıklarımızı, Sinan’ın bize yaşattıklarını, canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Hem de hiçbir ismi pas geçmeden tıpkı ilk gün hastanede savcıya verdiğim ifadede yaptım gibi o ifadeyi bilenler gayet iyi biliyor.

Ölmekten öldürülmekten çocuklarımı bir de annesiz bırakmaktan korktum. Bugün ölümü göze almadım, burada sosyal medyada ve tv ekranlarında ortaya konan karanlığı gördükten sonra yargıda, emniyette, sosyal medyada, yer altı dünyasında bu kadar güce sahip bu karanlığın konuşsam da konuşmasam da beni öldüreceğine, herkesi öldürebileceğine ikna oldum. Bu yüzden bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum. Herkes her şeyi bilsin istiyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER