© Muhalif 2024

Ayva’nın başkenti Geyve’de Ayva’nın hasadı başladı. Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız, Ayva bahçelerinde yapılan hasada katıldı.

Ayva’nın başkenti Geyve’de Ayva’nın hasadı başladı. Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız, Ayva bahçelerinde yapılan hasada katıldı.

Geyve’de üretilen Ayva tadı ve ince kabuklu olmasından dolayı büyük rağbet görüyor. Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız, ayva hasadının başladığı bahçelerde üreticilerle bir araya geldi. Ayva hasadına katılan Başkan Yıldız ve belediye meclis üyeleri de ayva topladı.

11 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Ülkemizin her noktasında farklı tatlarda üretilen ayvalar arasında lezzeti ve sulu olması ile büyük rağbet gören Geyve Ayvası, Geyveli üreticilerin hasada başlamasıyla birlikte tezgahlarda ki yerini almaya başladı. Geyve Ayvası, aralarında Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 11 ülkeye ihraç ediliyor.

Başkan Yıldız: “Bereketli Bir Hasat Dönemi Diliyorum.”

Geyve Belediye meclis üyeleri ile birlikte Doğantepe Mahallesinde Ayva hasadına katılarak Geyveli üreticilere hayırlı olsun dileğinde bulunan Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız “İlçemizin en önemli markalarından olan Ayvamızın hasat zamanı geldi. İlçemiz büyük bir tarım kenti. Ürünlerimiz hasat döneminde çiftçilerimiz ile bir araya geliyoruz. Üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Üreticilerimizin gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle yetiştirdikleri ayvalar. Yapılacak olan satışlar İnşallah çiftçimizin yüzünü güldürsün” açıklamasında bulundu.   

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER