© Muhalif 2024

Bahar ve Nihal Candan kardeşler yeniden hakim karşısında

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla Küçükçekmece Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. 21 sanıklı davada cezalar 8 yıldan 44 yıla kadar çıkabiliyor.

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, Küçükçekmece Adliyesi'nde kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla hakim karşısına çıkıyor. Davanın daha önce mahkeme tarafından verilen ara karara bağlanarak ertelendiği belirtilmişti.

İddianamede, Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek (Nihal Candan) için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Candan kardeşlerin yanı sıra suç örgütü liderleri Onur Apaydın ve İlker Oflu dahil toplam 21 sanık bulunuyor.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suç örgütünün dolandırıcılık ve tefecilik faaliyetleriyle gelir sağladığı ve örgüt üyelerinin 'Sazan Sarmalı' adı verilen dolandırıcılık yöntemini kullandığı belirtiliyor. Alisya Bahar Candan'ın suç örgütü içinde daha aktif bir rol üstlendiği, ablası Gülnihal Çiçek'in ise adli kontrol şartıyla tahliye edildiği ifade ediliyor.

Duruşma sonrasında, mahkeme tutuklu sanık Ayhan Güldan'ın tahliyesine karar verdi. Dava, 11 Eylül Çarşamba gününe ertelendi. Diğer 20 sanık hakkında ise çeşitli suçlamalar nedeniyle farklı hapis cezaları öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER