© Muhalif 2024

Başkan Yardımcı’dan ucuz et uyarısı: “Sağlığınız tehlikede olabilir”

Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, sosyal medyada duyurulan ucuz et fiyatlarına karşı uyardı: Sağlık için güvenilir kasaplardan alışveriş yapın, kontrolsüz et almayın.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, sosyal medya ve billboardlarda duyurulan ucuz et fiyatlarına karşı uyarıda bulundu. Yardımcı, yol kenarlarında satılan ve sağlık denetiminden geçmeyen etlerin halk sağlığını tehlikeye attığını belirterek, “Ucuz etin yahnisi yavan olur” ifadelerini kullandı. Halkın güvenilir kasaplardan alışveriş yapmasının önemine değindi.

Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir ettiğini belirtti. Özellikle büyük zincir marketlerin düşük maliyetle halk sağlığını tehlikeye atan uygulamalarına dikkat çekti. Sağlık ve güvenliğin fiyat düşürme hedeflerine kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Girdi maliyetlerindeki artışın esnafı zorladığını söyleyen Yardımcı, elektrik, kira ve sigorta maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle et fiyatlarının kolayca düşemediğini kaydetti. Enflasyonla yükselen maliyetler nedeniyle esnafın kazançlarının eridiğini ifade eden Yardımcı, güvenli et tüketimi için vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER