© Muhalif 2024

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Sapıklar ve teröristler için idam cezası geri getirilmelidir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çocuk cinayetleri ve terör suçları için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi ve PKK terör saldırılarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Destici, iki suç için idam cezasının mutlaka getirilmesi gerektiğini ifade etti.

"İdam Cezası Geri Getirilmeli"

Destici, çocuk cinayetleri ve terör suçları için idamın geri getirilmesini talep ederek şu ifadeleri kullandı:

"Birincisi, 8 yaşındaki Narin'i öldüren sapıklar, hainler, katiller için. İkincisi ise şehitlerimizin katili olan teröristler ve terörist liderler için. Bu suçlar için idam cezası geri getirilmeli. Adaletin tam tecellisi ve suçların caydırıcılığı açısından başka bir yol yok."

Terörle Mücadele Vurgusu

PKK'nın dış destekler olmadan varlık sürdüremeyeceğini belirten Destici, terörle mücadelede askeri anlamda atılan adımların yeterli olduğunu ancak siyasi eksikliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin güneydoğusunda terör devleti kurma çabalarına da dikkat çeken BBP lideri, bu planların dün olduğu gibi bugün ve yarın da başarısız olacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER