Özellikle sağlık sektöründe, doktorlar arasında hasta bilgilerinin hızlı bir şekilde paylaşılması gereken durumlar, internet yavaşlaması nedeniyle aksıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı alınan gözaltı kararı sonrasında İstanbul'da başlayan sosyal medya erişim kısıtlamaları, bu sorunları daha da artırdı.
Eğitimde erişim engelleri
BirGün'ün aktardığına göre, Eğitim sektöründe ise öğrenciler ve eğitmenler, online platformlarda derslere erişimde ciddi güçlüklerle karşılaşıyor. Kısıtlamalar, özellikle VPN kullanımını zorunlu kılsa da, bu durum güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor.
“Teknoloji çağında internet yavaşlatması kabul edilemez”
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, teknoloji çağında internet yavaşlatmanın kabul edilemez olduğunu belirterek, hekimler arası iletişim ve hasta danışmanlığı süreçlerinin ciddi şekilde etkilendiğini dile getirdi. Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Hukuk Sekreteri Çayan Çalık ise, iktidarın baskı araçlarını devreye sokarak öğrencilerin eğitim hakkına erişimini engellediğini ifade etti.