© Muhalif 2024

Bodrum Yalıkavak’ta milyon dolarlık yatlar çarpıştı!

Bodrum’da 90 metre uzunluğundaki milyon dolarlık süperyat, koyda demirli olan 27 metrelik motoryata çarptı. O anlar yat içerisinden anbean kaydedildi.

Yalıkavak Koyu’nda seyreden 90 metre uzunluğundaki 150 milyon dolar değerindeki “ Ice” isimli yat, henüz bilinmeyen bir nedenle koyda demirli haldeki “A.Mey” isimli 27 metrelik motoryata arka kısmından çarptı. Süperyat, çarptığı motoryatı metrelerce sürükledi.

O anlar, bölgede bulunan diğer teknelerdeki vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayda şans eseri yaralanan olmadığı bildirildi. Çarpmanın etkisiyle motoryatta hasar meydana geldi. İhbarın ardından Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Bodrum Liman Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Kazayı gören denizciler de kazazedelerin yardımına koştu. “A.Mey” isimli motoryattakilerin büyük korku ve panik yaşadıkları görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Rus oligark Süleyman Kerimov'a ait olan “Ice” isimli süperyat, daha sonra Ekvator Ginesi Başkan Yardımcısı Teodoro Nguema Obiang Mangue tarafından 150 milyon dolara satın alınmıştı. Yatın içerisinde güzellik salonu, sauna, asansör, spor salonu, klima ve helikopter pisti gibi lüks donanımlar bulunuyor.

2007 yılında Gebze İstanbul’dan inşa edilen “A.Mey” isimli motoryat ise 5 kabinde 10 misafiri konforlu bir şekilde ağırlayacak şekilde tasarlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER