© Muhalif 2024

Boeing, grev süresince on binlerce çalışanını geçici ücretsiz izne çıkaracak

Boeing, makinistlerin grevi sonrası maliyetleri düşürmek amacıyla on binlerce çalışanını geçici ücretsiz izne çıkaracağını duyurdu. Ücretsiz izinler ve maaş kesintileri uygulanacak.

Boeing, makinistlerin grevi sonrası maliyetleri ve giderleri azaltmak için önemli adımlar atacağını açıkladı. Şirket, grevin devam etmesi halinde on binlerce çalışanını geçici ücretsiz izne çıkarma kararı aldı. Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği mesajda, "Önümüzdeki günlerde çok sayıda ABD merkezli yönetici, müdür ve çalışanı etkileyecek geçici ücretsiz izinler başlatıyoruz. Grev süresince her dört haftada bir çalışanların bir hafta ücretsiz izin almasını planlıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Ortberg, grev süresince ödemelerde de kesinti yapılacağını belirtti. Sendika ise yeni sözleşme için mücadelenin devam edeceğini duyurdu. Boeing Mali İşler Direktörü Brian West, grevdeki işçilerle yeni bir sözleşme imzalanması için iyi niyetle çalıştıklarını ifade ederken, grevin toparlanmayı tehlikeye attığını ve bu nedenle kemer sıkma önlemlerinin alındığını belirtti.

Şirket ayrıca tedarikçi harcamalarında da önemli kesintiler yapmayı planlıyor. 737, 767 ve 777 programlarındaki satın alma emirlerinin çoğu durdurulacak. Yaklaşık 30 bini aşkın işçi, 13 Eylül'de başlattıkları grevde Boeing'in dört yıllık süreç için yüzde 25'lik ücret artışı teklifini reddetmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER