© Muhalif 2024

Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı

Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, 24 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı kararıyla kapatıldı. Yerine Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

1999 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve 24 yıldır faaliyette olan Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, 20 Ağustos'ta yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile kapatıldı. Enstitünün yerine Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

Karar, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla duyuruldu. Aynı kararla, Türkiye genelinde başka üniversitelerde de fakülte ve yüksekokul düzeyinde değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatılarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gümüşhane Üniversitesi'nde ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Ayrıca, Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi. Çankaya Üniversitesi'nde ise Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri kapatılarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

Aydın Doğan İletişim Enstitüsü'nün Kuruluşu ve Kapatılması

Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde iletişim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi vermek amacıyla kuruldu. Enstitünün yapımı için Aydın Doğan Vakfı tarafından 3 milyon dolar bağış yapılmış ve 2000-2001 öğrenim yılında faaliyete geçmişti. Enstitüde, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra, özellikle ABD'deki üniversitelerden ve yabancı öğretim üyeleri de ders veriyordu.

Ancak 20 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle enstitü kapatıldı ve yerine Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kuruldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER