© Muhalif 2024

Bolu’da berber ve kuaförlere yeni düzenleme: Kapalı günlerde ceza kesilecek

Tatil günü çalışan berber ve kuaförlere ceza geliyor!

Bolu Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara uygun olarak berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında bir gün kapalı olma uygulamasını hayata geçiriyor. Bu düzenleme, Ramazan ve Kurban bayramlarına ve yeni eğitim-öğretim yılı başlangıçlarına denk gelen günler dahil olmak üzere, Bolu genelinde uygulanacak.

Uygulama Detayları

• Erkek Berberleri: Pazar günleri kapalı olacak.

• Kadın Kuaförleri: Salı günleri kapalı olacak.

• Güzellik Salonları: Pazar günleri kapalı olacak.

Düğün, nişan ve sünnet törenleri gibi özel durumlarda, tören sahibinin davetiye ile birlikte kayıtlı olduğu meslek odasına bilgi vermesi halinde, bahsi geçen işletmeler iki saat süreli olarak iş yerlerini açabilecekler.

Bolu Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şimşek, Ticaret İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri tarafından kapalı günlerdeki denetimlerin sıkı olacağını ve aykırı hareket eden işletmelere 9 bin lira civarında para cezası kesileceğini belirtti.

Doğan Şimşek, uygulamanın esnaf arasında farklı tepkiler aldığını dile getirerek, “Kapalı kalmasını isteyen de var, istemeyen de var. İstemeyen grup azınlıkta. Pazar günü herkesin ailesiyle vakit geçirmesi önemli değerlerimiz arasında. Pazar günü esnafımız kapatmak istiyor, ama karşısında bulunan esnaf pazar günü dükkanını açıyor. Hal böyle olunca bir rekabet ortamı oluşuyor, diğer esnaf da mecburen dükkanını açmak zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

Şimşek, “Ticaret İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri tarafından denetlenecek. Caydırıcı ceza olacak. Tam rakam net değil ama 9 bin lira civarında bir para cezası kesileceği konuşuluyor” dedi.

Bu yeni düzenleme ile Bolu’da berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının bir gün kapalı kalması zorunlu hale gelecek. Esnaflar, belirlenen günlerde dükkanlarını açmamaları halinde cezai işlemle karşılaşacaklar. Uygulamanın, esnafların aileleriyle vakit geçirebilmeleri ve rekabetin azaltılması amacıyla yapıldığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER