© Muhalif 2024

Büyükelçi (E) Tugay Uluçevik'ten terörle mücadelede kararlılık ve reform vurgusu

Büyükelçi (E) Tugay Uluçevik, Türkiye’nin “terör ve her türlü şiddetten” arındırılması hedefinin yüce bir ideal olduğunu belirtirken, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, devletin üniter yapısını zedelemeyecek reformların önemine dikkat çekti.

Büyükelçi (E) Tugay Uluçevik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin “terör ve her türlü şiddetten” arındırılmasının yüce bir ideal olduğunu ifade etti. Ancak, terörle mücadelenin etkili bir şekilde sürdürülmesi için devletin kararlılıkla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uluçevik, mücadele sürerken devletin üniter yapısını zedelemeyecek ve sosyal dengeleri koruyacak reformların yapılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, yargı ve adalet sisteminin evrensel standartlara göre işletilmesi gerektiğini belirtti.

Büyükelçi (E) Tugay Uluçevik'in paylaşımı şöyle:

Ülkemizi "terör ve her türlü şiddetten" arındırmak yüce bir idealdir.

Ancak, terörü sonlandırmanın geçerli yolu, Devlet'in, terörist yapılarla mücadelesini iç ve dış siyaset mülâhazalarının etkisinde kalmadan ve ödün vermeden kararlılıkla sürdürmesidir.

Mücadele sürerken, devletimizin üniter yapısını zedelemeyecek, zayıflatmayacak, zarar vermeyecek şekil ve muhtevadaki reformlarla ekonomik ve sosyal dengeler sağlanmalı, yargı ve adalet sistemimiz evrensel standartlara göre işletilmelidir.

FETÖ terörüyle mücadele nasıl kararlılık ve dikkatle sürdürülecekse, PKK terörüyle mücadeleye de aynı kararlılık hâkim olmalıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER