© Muhalif 2024

Can Dündar: Erdoğan ‘dış düşman yaratma-milli birliğe çağırma’ taktiğini devreye soktu

Gazeteci Can Dündar, “Ekonomik krizin dayanılmaz hale geldiği, muhalefetin yerel seçimi kazanıp kamuoyu yoklamalarında önde gittiği noktada, Erdoğan ‘dış düşman yaratma-milli birliğe çağırma’ taktiğini devreye soktu. Bakalım muhalefet oyuna gelecek mi?” diyerek Pazartesi Mektubu’nu paylaştı.

Gazeteci Can Dündar, Türkiye’ye Dair başlıklı yazısında; İsrail Tehdidi’nin, 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirildiğini ve Erdoğan’ın yönetme tarzını bilenler için bu durumun tanıdık bir senaryo olduğunu ifade etti. 

Dündar, “Suni düşman yarat, halkı korkut, muhalefeti sindir, ‘milli birlik ihtiyacı’ görüntüsü altında eleştirileri sustur. Ekonomik krizin dayanılmaz hale geldiği, muhalefetin yerel seçimi kazanıp kamuoyu yoklamalarında önde gittiği noktada, Erdoğan bu senaryoyu devreye soktu. Tabandaki çözülmeyi, muhalefetteki yükselişi durdurmaya artık polisiye tedbirler, baskı siyaseti yetmiyor; açlıkla karşı karşıya olan halkı, yoksulluğa razı etmesi, güven tazelemesi gerekiyor. Bunu ancak muhalefetin de katılacağı bir birlik havası içinde yapabileceğini düşünüyor. Yakında ‘demokratik açılım’ görüntüsü altında bazı tavizler vermesi bile beklenebilir.” dedi.

Ayrıca şu soruları da yöneltti ve ihtimalleri yanıtladı: “Peki, halkı inandırabilir mi? Daha geçen hafta Azerbaycan’daki silah fuarına Erdoğan’ın damadının savunma şirketi BAYKAR, İsrail devletine ait IAI şirketiyle birlikte sponsor olmuşken, bu tehdit söylemine inanan çıkar mı? Bunu biraz da muhalefetin tavrı belirleyecek: Bakalım “Milli birlik” tuzağına düşüp Erdoğan’ın kampanyasına destek mi olacaklar, yoksa bahsedilen tehdidin bir korkutma taktiği olduğunu mu ilan edecekler.”

 

Can Dündar’ın yazısını paylaştığı X gönderisi:

Ekonomik krizin dayanılmaz hale geldiği, muhalefetin yerel seçimi kazanıp kamuoyu yoklamalarında önde gittiği noktada, Erdoğan “dış düşman yaratma-milli birliğe çağırma” taktiğini devreye soktu. Bakalım muhalefet oyuna gelecek mi?
Pazartesi Mektubu:👇https://t.co/6Jrzgd6iMk

— Can Dündar (@candundaradasi) October 7, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER