© Muhalif 2024

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı tarih belli oldu

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı tarih kesinleşti.

15 yıl önce cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un ailesinin katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması yönündeki başvurusu hafta başında kabul edildi.

3 Mart 2009 tarihinde, henüz 17 yaşındayken Türkiye'yi sarsan bir cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun hayatta olup olmadığıyla ilgili tartışmaların ardından mezarının açılacağı tarih belirlendi.

Karabulut ailesinin avukatlığını üstlenen Rezan Epözdemir, cuma günü X hesabından yaptığı açıklamada, Garipoğlu'nun fethi kabir (mezarın açılması) işlemlerinin 3 Ekim Perşembe günü saat 11'de gerçekleşeceğini aktardı.

Epözdemir, Garipoğlu'nun mezarının açılması yönündeki başvurunun hafta başında kabul edildiğini açıklamıştı.

Karabulut cinayeti duyulduktan sonra kamuoyunda çok dikkat çekmiş ve büyük tepkilere sebep olmuştu.

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra teslim olmuş, yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona ermiş ve Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de cezasını çektiği 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir ip ve poşet kullanarak intihar etmişti.

Buna mukabil, Garipoğlu'nun aslında intihar etmediği, cezaevindeki süreçte Çince çalıştığı ve sonradan gizlice kaçırıldığı Çin'de yaşamakta olduğu da iddia edilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER