© Muhalif 2024

ChatGPT'ye sadece bir haftada 50 milyon yeni abone

Son iki aydır haftalık kullanıcı sayısında 50 milyonluk şaşırtıcı sonuçlar alan ChatGPT'nin bu yükselişi spekülasyonları da beraberinde getirdi.

Son iki ay içinde haftalık 50 milyon yeni kullanıcı kazanarak dikkatleri üzerine çeken ChatGPT, yatırımcıların da ilgisini çekmeye devam ediyor. OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket 6,6 milyar dolarlık yeni bir yatırım aldı ve dünya çapında haftalık 250 milyon insanın bu platformu iş, yaratıcılık ve öğrenme amaçları için kullandığını belirtti.

Chip’in aktardığına göre, bu, OpenAI’nin Ağustos sonu itibarıyla bildirdiği 200 milyon haftalık kullanıcı sayısına göre net bir artış gösteriyor. Kasım ayından beri kullanıcı sayısının iki katına çıkması, hizmetin ücretsiz veya ücretli olarak ne kadar kullanıldığına dair kesin veriler olmamasına rağmen dikkate değer.

ChatGPT’nin bu keskin artışında, okulların açılması ve öğrencilerin ödevlerinde bu aracı kullanmaları gibi faktörler etkili olabilir. Ayrıca, OpenAI’nin gelecekte Apple’ın zeka sistemine entegrasyonu ile kullanıcı sayısında yeni bir artış bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER