© Muhalif 2024

CHP ‘Analarımızın gözyaşı dursun’; MHP, ‘Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye” sloganı kapsamında bölgeye gidiyor

TBMM’nin 1 Ekim’deki açılış töreninde, DEM Partililerle tokalaşmasıyla yeni bir sürece işaret ettiği yorumlarına neden olan MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda önümüzdeki dönem için yeni bölgesel toplantılar gerçekleştirilecek. MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, Genel Kurul konuşmasında, “Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye” sloganı altında yapılacak Türkiye toplantılarının ilkinin 29 Ekim 2024 tarihinde Erzurum'da gerçekleştirileceğini bildirdi. Ana Muhalefet Partisi CHP’de, Ekim ayının son haftasında Bölgeye gidiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Grubunda, gelecek hafta Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’da olacaklarını bildirdi. CHP, 6 il ziyaretini Özgür Özel başta olmak üzere, milletvekilleri ve yöneticileriyle gerçekleştirecek.

 Hülya Özmen - Muhalif Özel

 Ana muhalefet Partisi CHP ve MHP Ekim ayının son haftası için Bölgede olacak.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek hafta Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’da olacaklarını grup toplantısında açıkladı. CHP, 6 il ziyaretini Özgür Özel başta olmak üzere milletvekilleri ve yöneticileriyle gerçekleştirecek. MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç da, Genel Kurul konuşmasında, Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda önümüzdeki dönem için yeni bir bölgesel toplantı trafiği tertiplendiğini söyledi ve “Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye” sloganı altında yapılacak Türkiye toplantılarının ilkinin 29 Ekim 2024 tarihinde Erzurum'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

 Özgür Özel: Dünyanın en kıymetli şeyi, analarımızın gözyaşı dursun diye.

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısında bölgeye yapılacak gezinin gerekçelerini şöyle açıkladı:

“O yüzden bu sürecin kendisine dair, efendim Cumhuriyet Halk Partisi ne söyleyecek? Bir kez şunu söyleyeyim. CHP ne söylerse kendi söyleyecek. TV’deki yorumcular ağzıyla, bir takım ezberlerle, bir takım maksatlarla veya bir takım hesaplarla konuşanların ya da hesapsız kitapsız, üç beş fazla reyting için ortalığı gerenlerin ağzıyla değil, bu parti konuşacaksa Genel Başkanının, Grup Başkanvekillerinin, sözcülerinin, milletvekillerinin ağzıyla konuşacak. Ayrıca bu parti konuşmak için ya da kendi milliyetçiliğini ispat için Devlet Beyden icazet almayacak, bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den de bir çağrı beklemeyecek. Ama beklenenlere şunu söyleyeyim, şu kadarını söyleyeyim. Bu parti gelecek hafta Genel Başkanıyla, kuvvetli bir milletvekili grubu, yöneticileriyle Diyarbakır’da olacak, Batman’da olacak, Mardin’de olacak, Şırnak’ta olacak, Hakkari’de olacak, Van’da olacak. Bu parti, orada açılan yumruklar sıkılsın diye değil, eller birbirine kavuşsun diye. Birbirini duymayan kulaklar yeniden kapansın diye değil, birbirine kulak versin diye. Bu parti gözyaşlarının durma ümidi doğarsa ‘Aman ha çatışmalar sürsün, gözyaşları sürsün, analar ağlamaya devam etsin’ diye değil o dünyanın en kıymetli şeyi, analarımızın gözyaşı dursun diye. Bu parti artık daha fazla şehit gelmesin diye. Bu parti terör yüzünden, oradaki çatışmalar, terörle mücadele yüzünden, oraya hizmet etmemenin bahanesi kalmasın diye, bu ülkedeki tüm vatandaşlar anayasadaki gibi fiilen de özgür olsun, özgür olduğunu hissetsin ve kendini bu milletin, bu ülkenin onurlu ve eşit vatandaşları görsün diye. Kürt kendini Türk’ten geri, Alevi kendini Sünni’den daha az eşit hissetmesin diye üstüne düşen ne varsa bunu cesaretle yapacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Ne Devlet Beyin bizi hapsettiği yerde, ne DEM’in Sayın Eş Genel Başkanının bize işaret ettiği, istikamet verdiği yerde. Ne Devlet Beyin korkularını sözde, endişelerini sözde haklı çıkaracak bir şey yaparız, ne DEM’in geçmişe bir takım referanslarla ortaya koyduğu güvensizlik üzerinden ‘Aman kendimizi birilerine beğendirteceğiz’ diye olmadık bir şey yaparız. Biz Kürt’ün, Türk’ün, Alevi’nin, Sünni’nin kardeşliğinin, eşit yurttaşlığının ve bu Türkiye’de yaşayan, Anadolu’da yaşayan, Trakya’da yaşayan her ananın gözünün yaşının durması için üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız, cesaretle yaparız.”

 MHP  Grup Başkanvekili Filiz Kılıç da,  Erzurum toplantısı için şunları söyledi:

FİLİZ KILIÇ (Nevşehir) -  Kıymetli milletvekilleri, dile getirdiğimiz bütün bu hususları ayrıntılı olarak konuşmak ve partimizin politikalarını milletimize yakından anlatmak üzere Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda önümüzdeki dönem için yeni bir bölgesel toplantı trafiği tertiplenmiştir. “Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye” sloganı altında yapılacak Türkiye toplantılarının ilki 29 Ekim 2024 tarihinde Erzurum'da gerçekleştirilecektir. Toplamda 27 bölge toplantısı gerçekleştirilmiş olacaktır. Bölgelerde düzenlenecek her toplantıya mutlaka genel merkez yöneticileri, MYK üyeleri ve milletvekillerimiz katılacaktır.

İlkeli ve tutarlı siyasi anlayışımızın gereğini yapıyoruz. Türk ve Türkiye Yüzyılı’nda terör ve bölücülük sorunlarını geride bırakarak birlikte hareket edelim. Huzur ve güvenliğimizi artırarak Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada parlayan bir ülke olmasını sağlayalım. Siyasetimiz yalan ya da günü kurtarma peşinde değildir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER