© Muhalif 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği öne sürülen 'para sayma' davası ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin açılan davanın ilk duruşması, Çağlayan Adliyesi’nde yapıldı. 22 sanıktan bazıları duruşmaya katılırken, savunmaların ardından dava 29 Kasım'a ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine dair açılan davanın ilk duruşması, Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirildi. 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılması planlanan duruşma, salonun küçük olması nedeniyle 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı.

Duruşmaya, yargılanan 22 sanıftan Can Poyraz, Onur Öksel ve Melih Morsünbül katılırken, eski CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu duruşmaya katılmadığını bildirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve birçok CHP'li destek için salonda bulundu. Partililerin büyük çoğunluğunun salonda yer alması, kapıda bekleyen basın mensuplarının yalnızca küçük bir kısmının içeri girmesine neden oldu.

"Soruşturma ve İddianame Hukuksuz"

Duruşmanın başlangıcında sanık avukatlarının savunmaları alındı. Avukat Baran Kaya, davada isnat edilen suçlamaların soruşturma aşamasında oluşturulduğunu belirterek, soruşturmanın ve iddianamenin hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Avukat Ahmet Özdemir, iddianamede bağışta bulunanlar hakkında yeterli bilgi bulunmadığını ve bağışların kabul edilemeyeceği yerine kabul edilemez denildiğini belirtti. CHP’nin, bağış toplamak için ilan açtığını ve sanıkların bu bağlamda hareket ettiklerini vurguladı.

"Siyasi Motivasyon"

Özdemir, "Dava hem sakat hem siyasi. Bu para, ilk önce belediye başkanı İmamoğlu'nun parası gibi gösterilmeye çalışıldı" dedi. Savunmalarında sanıkların lehine olan belgelerin dosyaya konulmadığını dile getiren avukatlar, soruşturmanın hukuka aykırı delillerle başlatıldığını ifade etti.

Dava Süreci

Mahkeme, sanıkların savunmalarının ardından davanın 29 Kasım'a ertelenmesine karar verdi.

İddianame Hakkında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, danışmanı Melih Morsümbül, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş gibi 22 sanık hakkında, Siyasi Partiler Kanunu'nun "kanuna aykırı bağış, kredi veya borç alınması, borç verilmesi" maddesi gereğince 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER