© Muhalif 2024

CHP lideri Özgür Özel, Açık Radyo’yu ziyaret etti: “Açık Radyo yeniden açılacak”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da RTÜK’ün lisansını iptal ettiği Açık Radyo’yu ziyaret etti. Özel, Açık Radyo’nun özgürlük mücadelesine destek vereceklerini ve geri dönme sözü verdiklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İstanbul’da RTÜK’ün karasal yayın lisansını iptal ettiği Açık Radyo’yu ziyaret etti. Ziyarete, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de katıldı. Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra ve çalışanlarla bir araya gelen Özel, radyo emekçilerine destek mesajları verdi.

“Kötü Niyetli İşlemlerle Açık Radyo’nun Lisansı İptal Edildi”

Ziyaret sonrası Ömer Madra ile birlikte basın açıklaması yapan Özgür Özel, Açık Radyo’nun 30 yıldır düşünce özgürlüğünü savunan nadir mecralardan biri olduğunu belirtti. RTÜK’ün Açık Radyo’yu hedef aldığını söyleyen Özel, şunları ifade etti:

“Maalesef Türkiye’yi yöneten kötücül aklın uzantısı RTÜK yönetimi, Açık Radyo’yu hedef aldı. Burada, canlı yayında kullanılan bir ifadeden kurum sorumlu tutuldu ve ceza verildi. Açık Radyo, tüm kurallara titizlikle uyduğu için bu cezayı süresi içinde ödedi.”

Özel, RTÜK’ün kötü niyetle hareket ederek Açık Radyo’nun lisansını iptal ettiğini vurguladı.

Açık Radyo’nun Geleceği Üzerine Umut

Özgür Özel, Açık Radyo’nun yeniden açılacağını ve bu süreçte dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti. Kendisi de Açık Radyo açıldığında program yapma isteğini dile getirerek, desteklerini yineledi:

“Açık Radyo yeniden açılacak. Benim geçmişte bir radyoculuk deneyimim vardı. Açık Radyo açılınca burada program yapacağım.”

Demokrasi ve Özgürlük Mücadelesi

Özel, Türkiye’nin demokrasiye geri dönmesi gerektiğini ve bu süreçte Açık Radyo gibi medyaların öneminin altını çizdi. Açık Radyo’ya ve tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER