© Muhalif 2024

CHP'nin 'Geçinemiyoruz' mitinginde Özgür Özel'den 'zam' vurgusu

CHP, ekonomik sıkıntı ve geçim zorluğu yaşayan yurttaşların sesini duyurmak için Gebze’de miting düzenledi.

Miting öncesi CHP'nin sosyal medya hesabından mitinge davet videosu yayınlandı. Videoda AKP'nin ekonomi politikalarının yanı sırada eski Hazine ve Maliye Bakanları Berat Albayrak ile Nureddin Nebati, mevcut bakan Mehmet Şimşek'in açıklamalarına da yer verildi.

"Yıllardır parasız eğitim talebinde bulunuyoruz"

Sahnedeki ilk konuşmadan yükselen ses 'Geçinemiyoruz' oldu. Çocuk işçilikten, kağıt toplayıcılarına, 2 bin lira burs ile çalışmak zorunda bırakılan öğrencilere, emeklilere kadar toplumun en geniş kesimlerine değinildi. Öğrenciler adına konuşan Yusuf Avşar, liseden iki hafta önce mezun olduğunu belirterek, babasının emekli olması gereken yaşta eğitimi için çalışmaya devam ettiğini anlattı.

Avşar, "Evet çalışıyoruz çünkü geçinemiyoruz. Yıllardır parasız eğitim talebinde bulunuyoruz. Bir kitabı nasıl alırız diye düşünmek yerine ne yer ne içeriz diye düşünüyoruz" dedi.

Özgür Özel: Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız

Mitingde iktidara "zam" mesajı veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

"Sesinizi yükselttiniz, hoş geldiniz. Yoksulluğa alışmayı kabul etmeyenler burada. Burada kim varsa tek bir dertleri var: Geçinememek. Hakkımızı almadan durmayacağız. Enflasyon eziyor, zam gelmiyor. Yazıklar olsun böyle düzene. Sokaklar, meydanlar bizimdir. Refah payını almak emekçinin hakkıdır. Yok öyle işine gelince sabır istemek. Söz veriyorum, emekli maaşı 1 asgari ücret olana kadar durmayacağız. Kademeyi de, stajı da konuşacağız...

Meydanlar bizimdir. Güvencesizliğe alışın diyorlar, alışmayacağız. Çiftçiler zor durumda. maliyetler iki katı arttı, tarlalar ipotekli ve tarlalar teker teker satılıyor. Türkiye, AKP döneminde Hollanda kadar toprağını kaybetti."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER