© Muhalif 2024

Dervişoğlu: "Terörist başından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir"

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a, "Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu "Terörist başından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DEM Parti'lilerle tokalaşması sonrası başlayan "yeni çözüm süreci mi geliyor" tartışmalarına tepki gösterdi. DEM Parti’nin “İmralı muhataptır, bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır” çağrısının ardından MHP lideri, "DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya rehin bırakması siyasetin doğası ve ahlakıyla bağdaşmayan, hür ve bağımsız siyaset yapısıyla uyuşmayan ilkelliktir. Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan" dedi.

Dervişoğlu: Terör örgütünü devlet tasfiye eder

Bahçeli'nin, Öcalan'a yönelik "Buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri geldi. X hesabından yaptığı açıklamada Bahçeli'nin ifadelerini "gaflet ve dalalet" olarak niteleyen Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Terör örgütünü devlet tasfiye eder. Terörün bittiğini de devlet ilan eder! Terörist başından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir!"

Terör örgütünü devlet tasfiye eder.
Terörün bittiğini de devlet ilan eder!
Teröristbaşından hüküm bekleyene devlet değil,
gaflet ve dalalet denir!..

— Müsavat Dervişoğlu (@MDervisogluTR) October 15, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER