© Muhalif 2024

Dilruba Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" davası 31 Ekim’e ertelendi

İzmir’de "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu’nun davası, savunma için ek süre talebi üzerine 31 Ekim’e ertelendi.

İzmir'de bir sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle 12 Ağustos 2024 tarihinde tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılanıyor. Kayserilioğlu, 29 Ağustos'ta tahliye edilmiş olmasına rağmen, hakkında açılan dava kapsamında İzmir 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen suçlamalar, 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle gündeme gelirken, sanık avukatları duruşmada savunma hazırlıkları için ek süre talep etti. Bunun üzerine mahkeme, duruşmayı 31 Ekim 2024 tarihine erteledi.

Söz konusu dava, Türkiye’deki Cumhurbaşkanına hakaret davalarına bir yenisini eklerken, ifade özgürlüğü tartışmalarını da yeniden alevlendirdi. Kayserilioğlu'nun davası, hem yerel hem de uluslararası medyanın dikkatini çekmiş durumda. İfade özgürlüğü savunucuları, bu tür davaların demokratik hakları kısıtlayabileceği yönünde endişelerini dile getiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER