© Muhalif 2024

Dubai’de sıradışı gökdelen projesi: Ultra lüks ve doğayla uyumlu tasarım

irleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) inşa edilecek olan yeni gökdelen, 380 metre uzunluğunda ve 22,5 metre genişliğinde olacak. Proje, mimarlık dünyasında prestijli bir ödül olan Pritzker Ödülü’ne sahip İspanyol mimarlık şirketi RCR Arquitectes tarafından tasarlanıyor.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) sıradışı bir gökdelen inşaatına hazırlanıyor. BAE merkezli Muraba şirketinin yürüttüğü proje kapsamında inşa edilecek bu gökdelen, yaklaşık 22,5 metre genişliğinde ve 380 metre uzunluğunda olacak.

Ultra lüks gökdelen, BAE’nin en uzun karayolu olan Şeyh Zayid Yolu’ndan geçen kanalın yanına konumlandırılacak. Dairelerin tanesi, yaklaşık 18 milyon BAE Dirhemi (yaklaşık 168 milyon TL) başlangıç fiyatı ile satışa sunulması planlanıyor.

Yeşillik ve Işık Tasarımı

Gökdelendeki dairelerin, gün boyunca farklı şekillerde ışık alacak şekilde tasarlanması bekleniyor. Projede yer alacak yeşillik alanlarla iç ve dış mekanın buluştuğu bir atmosfer yaratılacak.

Tasarım Felsefesi

İspanyol mimarlık şirketinin kurucusu Rafael Aranda, gökdelenin tasarımına dair “Binalarımızı bulundukları yere ve doğal peyzaja uyumlu şekilde inşa etmeyi önceliklendiriyoruz. Doğayla iletişim kurmalı ve yerel kültürün atmosferiyle iç içe olmalılar” şeklinde ifadelerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER