ABD'de yılbaşı katliamı: En az 10 ölü, 30 yaralı

ABD'nin New Orleans kentinde yılbaşı kutlamaları esnasında bir araç yüksek hızla kalabalığa daldı ardından ise araçtan çıkan saldırgan kalabalığa ateş açtı. Polisin karşılık verdiği de ifade edildi. CNN, saldırıda şu ana kadar 10 can kaybı tespit edildiğini, 30 kişinin yaralandığını yazdı. Saldırganın kimliğine ve akıbetine dair henüz bilgi bulunmuyor.

ABD'nin en önemli eğlence şehirlerinden New Orleans'ta sabah saatlerinde bir saldırgan, kullandığı araçla yılbaşı eğlencesine katılan kalabalığa daldı.

Saldırının, Louisiana'nın popüler turizm merkezlerinden biri olan Fransız Mahallesi'ndeki Bourbon Caddesi'nde meydana geldiği bildirildi.

CBS News'e konuşan görgü tanıkları, aracın sürücüsünün daha sonra araçtan inerek silahını ateşlemeye başladığını söyledi.

CNN'nin aktardığına göre saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybederken 30 kişi yaralandı.

Polisin saldırgana silahla karşılık verdiği belirtilirken saldırganın kimliği ve akıbeti henüz bilinmiyor.

New Orleans Belediyesi'nin acil durum hazırlıklarından sorumlu birimi Nola Ready, bölgede bulunanları Canal ve Bourbon caddeleri bölgesinden uzak durmaları konusunda uyardı.

Ready'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Canal ve Bourbon caddelerinde toplu bir yaralanma olayı meydana gelmiştir. Kendinizi bölgeden uzaklaştırın" denildi.

İLGİLİ HABERLER