Gazze'de füzeler canlı yayındaki gazetecileri teğet geçti

İsrail'in Filistin'e saldırılarını takip eden bir kadın muhabir canlı yayın sırasında atılan bir füze sonrası 'hemen aşağı inmem lazım' diyerek yayını bıraktı. Gazze’nin güneyinde yer alan Sabra Mahallesi’ndeki Al Thalatiny Caddesi üzerinde ise İsrail tarafından daha önce vurulan bir noktada yaralılara yardım eden siviller, insansız hava aracı (İHA) ile vuruldu.

Al Jazeera kanalı muhabiri Yumna El-Sayid, bir binanın çatısından Gazze'de son durumu bildirdiği sırada; canlı yayına bağlandıktan kısa süre sonra İsrail uçakları bir bombardıman yaptı.

Seslerle duraksayan muhabir, sözünü bitiremeden bombalar El-Şuruk Kulesi'ni hedef aldı. Muhabir "Hemen aşağı inmem lazım" diye bağırdıktan sonra yayını yarıda kesti.

YARALILARA YARDIM EDEN SİVİLLERİ VURDU

İsrail, Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze’nin güneyinde yer alan Sabra Mahallesi’ndeki Al Thalatiny Caddesi üzerinde İsrail tarafından daha önce vurulan bir noktada yaralılara yardım eden sivilleri insansız hava aracı (İHA) ile vurdu.

Filistinli kaynaklar, saldırılar sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını aktardı. İsrail'in sivilleri hedef aldığı saldırı anı anı çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu ile anbean kayıt altına alındı.

YEDEK ASKERLER ÇAĞRILACAK

Bu arada İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi.

Yedek askerlerin, göreve çağrılması durumunda, Güney Komutanlığı, Merkez Komutanlığı ve Kuzey Komutanlığı'nda görev alması bekleniyor.

İsrail basınında yer alan ve diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde ise, İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara harekatını değerlendirdiği iddia edilerek, kara harekatı talebinin ordu tarafından talep edildiği ve güvenlik kabinesi tarafından ele alındığı öne sürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Hidai Zilberman yaptığı açıklamada, İsrail'in olası bir kara harekatına hazırlanmak için Gazze sınırında güç topladığını ifade ederek, “Gazze sınırında kuvvetleri topluyor, hazırlıyoruz. Alanı inceliyorlar ve karar verdiğimizde onları kullanacağız. Girişim bizim ve zaman bizim tarafımızda” dedi.

İLGİLİ HABERLER