© Muhalif 2024

Dünyanın en iyi şirketleri listesinde Türkiye'den 4 şirket yer aldı

Time Dergisi'nin 2024 yılı için belirlediği Dünyanın En İyi Şirketleri listesine Türkiye'den dört şirket girdi. Sabancı Holding, Koç Holding, Akbank ve Enka İnşaat sıralamaya dahil oldu.

Time Dergisi, Statista ortaklığıyla hazırladığı 2024 Dünyanın En İyi Şirketleri listesinde Türkiye'den dört şirketin yer aldığını açıkladı. Listede Sabancı Holding 405'inci, Koç Holding 499'uncu, Akbank 820'inci ve Enka İnşaat 877'inci sırada bulunuyor.

Bloomberg HT'ye göre, Time Dergisi'nin belirlediği 'Dünyanın en iyi 1000 şirketi' arasında Türkiye'den dört önemli şirket yer aldı. Sabancı Holding, Koç Holding, Akbank ve Enka İnşaat, genel skorlama üzerinden yapılan sıralamada dikkat çekti. Şirketlerin skorları, çalışan memnuniyeti anket sonuçları, gelir artışı ve Küresel Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) verileri dikkate alınarak belirlendi.

Listede yer alan şirketlerin sıralamaları, 50 ülkeden yaklaşık 170 bin çalışandan alınan memnuniyet anketlerine göre yapıldı. Ayrıca, 2021-2023 dönemindeki ciro artışları ve ESG verileri de sıralama kriterleri arasında yer aldı.

Sabancı Holding, kadın istihdamında gösterdiği örnek başarı ile dikkat çekti. Şirketin yönetim kurulunda yüzde 44 oranında kadın istihdamı, dünya çapında bir örnek olarak gösterildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER