© Muhalif 2024

Elektrik ve doğalgaz faturalarında gelire dayalı düzenleme geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında gelire dayalı ödeme düzenlemesi yapılacağını belirtti. Gelir grubu yüksek tüketicilere maliyetlerin daha fazla yansıtılacağı duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki destek mekanizmasını yeniden düzenleyeceklerini açıkladı. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, Bakan Bayraktar, devletin şu anda 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ını karşıladığını belirtti. Ancak, gelire dayalı yeni bir düzenlemenin geleceğini duyurdu.

Bakan Bayraktar, mevcut desteklerin hane halkı ve ticarethaneleri kapsadığını, ancak gelir grubu yüksek tüketicilere maliyetlerin daha fazla yansıtılmasının daha doğru olduğunu ifade etti. Bayraktar, "Elektrik ve doğalgazda Hazine üzerinden çok ciddi destekler sağlıyoruz. Bu desteklerin devam edeceğini ancak daha etkin bir şekilde kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz," dedi.

Gelir grubu yüksek tüketiciler için maliyetlerin doğrudan yansıtılacağı yeni modelin, ihtiyaç sahibi vatandaşları, emeklileri ve dar gelirli bireyleri destekleyeceğini vurgulayan Bayraktar, "Daha büyük evlerde yaşayan ve yüksek tüketim yapan vatandaşlar, gerçek maliyetleri karşılayacak," şeklinde konuştu. Ayrıca, enerji fiyatlarındaki değişikliklerin enflasyon üzerindeki etkisinin Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile eşgüdüm içinde değerlendirileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER