© Muhalif 2024

Erdoğan: Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin Güran cinayeti üzerinden 'siyasi' tartışmalar yürütüldüğünü iddia etti.

Adalet Akademisi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

'İnsanın olduğu her yerde çatışma kaçınılmazdır. Arzu edilmese dahi suç işlenir. Hukuk devleti bu ihtilaf ve çatışmalara hızlı doğru ve kesin cevaplar vermeyi amaçlar. İyi tashih edilmiş bir yargı özellikle bu sistemin varlığı ekonomik gelişme ve kalkınmanın da güvencesidir. Adalet ve kalkınma kavramlarını birbirine bağlayalım. Modern adliye binalarıyla adaletin çehresini değiştirdik. Çağının ihtiyaçları gerisinde kalan mevzuatı yeniledik. Yeni mahkemeler kurarak milletimizin adalete erişimini güçlendirdik. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu adalet sistemi için çok çetin mücadeleler verdik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik.

28 Şubat döneminde yargının aldığı kararlar milletin vicdanını incitmeye devam etti. Devletimizi vesayet aparatlarıından ve Fetö artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım, tedbiri elden bırakmadan yolumuza devam etmeliyiz. Toplumda cezasızlık algısına hizmet eden bazı kötü örneklerle maalesef karşılaşabiliyoruz. Yürütme ve yasama olarak üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Bir sıknıtı veya eksik varsa gidermek boynumuzun borcudur. Artniyetli kampanyaları, reyting uğruna köpürtülenleri ayrı tutuyorum. Sosyal medya mecraları büyük bir operasyon aygıtına dönüşüyor.

Toplumun ilgisine mazhar olan her olayda haber ve bilgi alma hakkına elbette saygı duyuyoruz ancak toplumun merakını gideren yayınlar yaparken yürüyen soruşturmanın mesuliyetini korumak herkesin görevidir. Son hadiselere buradan bakılmasını gerekli görüyoruz. Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesap görülmesine müsade etmeyeceğiz.'

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER