© Muhalif 2024

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren: “Türkiye’de bu okulun bir benzeri zor olacak”

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren: “Türkiye’de bu okulun bir benzeri zor olacak”

Yeni kampüsün açılışına katılan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) Ahmet Eren, “Geçtiğimiz yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini tam burslu olarak kabul ediyor. Öğrencilerimize yurt dışında da eğitim fırsatı sunuyoruz.” dedi

 

Eren Holding’in Bitlis’te hayata geçirdiği Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi’nin açılışı Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) Ahmet Eren ve Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Eren’in katılımıyla gerçekleşti. 

 

Açılışta konuşma yapan Eren Holding YKB Ahmet Eren, “Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi büyük bir öneme sahip. Türkiye Cumhuriyeti'nin fen ve teknolojiye odaklanması gerektiği görüşündeyiz. Bitlis’e çok yüksek standartlarda bir okul kazandırdık. Sanıyorum ki Türkiye'de bunun benzeri zor olacak.’’ dedi.  

 

Bitlis’in dünyaya açılan kapısı 

 

Öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için teşvik ettiklerini söyleyen Ahmet Eren, “Okulumuzda verdiğimiz İngilizce ve Çince eğitimleri pekiştirmek için uluslararası arenada bazı iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu yaz başarılı öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini geliştirmeleri için yurt dışına seyahatler düzenledik. İngiltere ve Çin’e yaptığımız seyahatler sonucunda öğrencilerimiz hem akademik hem de sosyal anlamda kendilerini geliştirirken, hayatları boyunca unutamayacakları anılar da biriktirdiler. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en başarılı Fen ve Teknoloji Lisesi olarak öğrencilerimizin hayatlarına dokunduğumuz, geleceğe güvenle bakmalarına vesile olduğumuz için oldukça mutluyuz.” şeklinde konuştu. 

 

Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi’nin kısa vadede adından daha fazla söz ettireceğine inandığını söyleyen Ahmet Eren, Türkiye’nin geleceği için eğitim yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Çocuklarımız ve gençlerimiz bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyarak yaşasınlar

 

Eren Holding’in Bitlis’e eğitim ve istihdam anlamında hatırı sayılır yatırımlar yaptığını söyleyen Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmenin en önemli unsurunun çocuklarını modern çağın gerektirdiği şekilde yetiştirebilmek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Devletimiz, hükümetlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız ve iş insanlarımız bu derdi kendilerine yüklemiş durumda. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında inşallah ülkemizi, bayrağımızı daha da yükseklere çıkarmakta kararlıyız. Çocuklarımız ve gençlerimiz İngiltere, Amerika ve Çin'e de gitseler, her zaman orada bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyarak yaşasınlar. Biz bunu istiyoruz ve bu güzel eğitim kurumları da buna hizmet ediyor. Eğer gelecek yılı düşünüyorsanız bir tohum saçın, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin ama yüz yıl ve daha sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. İnsan yetiştirmek için devletimizle kol kola giren ve büyük çaba sarf eden Ahmet Eren Beyefendi’yi ve ailenin kıymetli üyelerini yürekten kutluyorum.” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER