Fatih Altaylı hakkında 4 yıla kadar hapis istemi
GÜNDEMAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu başkanı ve üyelerine kullandığı ifadeler nedeniyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.
Gazeteci Fatih Altaylı'nın Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetva ve görüşlerine dair paylaşımlarının üslubu ve ifadeleri sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir iddianame oluşturuldu. Bu iddianamede, Altaylı'nın söz konusu üslup ve ifadelerinin 'sövme' kapsamında olduğu belirtildi ve bu durum nedeniyle Altaylı'ya 6 ay ile 4 yıl arasında hapis cezası talep edildi.
Fatih Altaylı, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.
Ne olmuştu?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında, “İhtiyaç duyulan konulara açıklık getirmek” amacıyla özel bir bölüm oluşturuldu. "Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi" sorusuna, evlatlığın mirasçı olma hakkı bulunmadığı belirten Diyanet, "Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz" yanıtını vermişti.
Fatih Altaylı, 17 Şubat tarihinde "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin” diye yazmıştı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Altaylı hakkında sosyal medya hesabından "Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu" iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denmişti.
İlginizi Çekebilir