© Muhalif 2024

Fatih Terim'den Kerem Aktürkoğlu itirafı

Portekiz'de her gün manşetleri süsleyen yıldız oyuncu Kerem Aktürkoğlu için Fatih Terim çarpıcı ifadeler kullandı.

Eylül 2020'de 24Erzincanspor'dan o dönem Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim'in isteğiyle Galatasaray'a transfer olan Kerem Aktürkoğlu, sarı - kırmızılı formayla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Galatasaray formasını tüm kulvarlarda 179 kez giyen yıldız oyuncu 46 kez gol sevinci yaşarken 42 kez de asist yapmayı başardı. Kerem Aktürkoğlu, milli ara öncesinde 12 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu.

İLK MAÇINA DAMGA VURDU 

Benfica formasıyla ilk maçına Santa Clara karşısında çıkan Kerem Aktürkoğlu, ilk dakikada 1-0 geriye düşen takımını 27. dakikada attığı golle ayakta tutmayı başardı ve Benfica sahadan 4-1 galip ayrıldı.

FATİH TERİM,'DE PORTEKİZ BASININA KEREM AÇIKLAMASI 

İzlanda karşısında hat-trick yaparak Portekiz basınının dikkatini çeken Kerem'in Santa Clara maçında gollerine devam etmesi tüm odağı üstüne toplamasına neden oldu. Portekiz'in O'Jogo gazetesi, Kerem Aktürkoğlu'nu Galatasaray'a transfer ettiren ve üstünde büyük emekleri olduğu yıldız oyuncuyu Fatih Terim'e sordu.

'ONUN GİBİSİ ÇOK AZ' 

"O, tüm antrenörlerin sahip olmak isteyeceği türden bir oyuncu. Oyunların kilidini açacak kadar yetenekli. Ve duran toplarda çok etkili. Onun gibisi çok az..

Galatasaray'da dört yıl oynadı ama kendini bundan çok daha fazla geliştirdi. Farklı tipte bir oyuncuya dönüştü. Tüm zor anlarda inisiyatif aldı, Galatasaray taraftarı onu birçok maçın sonunda hep tribüne çağırarak alkışladı. Kerem, Türkiye'de futbolcu olmak isteyen birçok genç için çok önemli bir örnek. Yüreğinde futbolcu olma hayali olan herkese ilham verecektir.

Türkiye'de profesyonel futbolun en alt seviyesi olan dördüncü kademeden, Türkiye'nin en büyük kulübüne sıçradı Kerem. Bu hikayenin başında antrenör arkadaşımla yaptığım bir konuşma var. Meslektaşım o yıl Kerem'in antrenörüydü…

'BENİ ARADI VE ŞÖYLE DEDİ...' 

"Beni aradı ve şöyle dedi: 'Takımımda çok yetenekli bir oyuncu var ama o ancak sizin elinizde yıldız olabilir.' Buradan kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kerem'i hemen gördük ve çok beğendim. Asistanlarımdan onunla sürekli iletişim halinde olmalarını istedim.

Onu o sezon sonunda Galatasaray'a getirdik ve bunu hiçbir transfer ücreti ödemeden başardık. Daha sonra kariyerinde ilk kez Süper Lig'de forma giydi. Onu adım adım Türk futbolunda yükseltmek istiyordum ve zamanla forma giyme süresini artırmak planlandı.

İlerleyen yıllarda kendisine hem G.Saray hem de Türk milli takımı için çok önemli bir oyuncu olacağını söyledim. Ancak sabırlı olması ve yeteneklerinin farkında olması gerekiyordu. Özel bir gelişim yaşadı. Onun adına çok mutluyum, onunla çok gurur duyuyorum.

Kerem fedakar bir oyuncudur. sürekli gol fırsatları yaratmayı başarıyor, bunu Galatasaray'daki rakamlarına baktığınızda da rahatlıkla görebilirsiniz. Estádio da Luz'un ona tezahüratlarını şimdiden duyabiliyorum.”

'YAKINDA GÖRECEKSİNİZ' 

"Benim için Benfica'ya transfer olması sürpriz değil çünkü kendisi Avrupa'nın en iyi kanat oyuncularından biri. Bunu yakında göreceksiniz. Takımın en gençlerinin her zaman yardıma başvurduğu biriydi, her zor anda inisiyatif alırdı. Tüm bunları sahada yaptıklarıyla da yönetmeyi biliyordu. Benfica çok özel bir oyuncu transfer etti."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER