© Muhalif 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Türk futbolunun ekonomik durumu sürdürülemez hale geldi

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunun ekonomik zorluklarına dikkat çekerek, kulüplerin gelirlerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Koç, mevcut ekonomik durumun sürdürülemez olduğunu belirtti.

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüplerin gelirlerini artırmak üzerine yürütülen çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Koç, son beş yılda Türk futbolunun karşılaştığı ekonomik zorlukların, kulüplerin kontrolü dışında geliştiğini ifade etti. "Yanlış, gereksiz transfer diyebilirsiniz ama bugün yayın gelirlerinin 500 milyon dolardan 96 milyon dolara düşmesi, vergilerin 15'ten 40'a çıkması, dövizin ve faizlerin geldiği nokta ve pandemi, kulüplerin sorumluluğunda konular değil. Sürdürülemez bir ekonomi haline gelmiştir," dedi.

Yeni Sponsorluk Anlaşmaları

Trendyol Süper Lig resmi sponsorluğu ve 2. Lig ile 3. Lig isim sponsorluğuna ilişkin anlaşmanın tanıtım toplantısı, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda Koç, Türk futbolunun ekonomik durumunu ele alarak, gelirleri artırmak ve giderleri azaltmak adına bir beş yıllık yol haritası oluşturduklarını belirtti. "Sponsorlarımızı cezbetmek, tatmin etmek, yatırımın karşılığını aldığını hissettirmek en önemli vazifemiz. Hem kendi ligimizde hem de UEFA'da potansiyelimizin hak ettiği başarıyı yakalamamız için ekonomik durumun sağlam olması lazım," diye ekledi.

Rekabet ve İş Birliği

Koç, Avrupa Kulüpler Birliği toplantılarında gördüğü iş birliğine vurgu yaparak, "Sahada inanılmaz bir rekabet, saha dışında herkes ortak. Keşke bizim ülkemizde de olsa," dedi. Ayrıca, Türk futbolunun ikliminin düzelmesi gerektiğini belirtti. "Bu iklimin oluşması için birçok faktör var. Son iki yılda Türkiye'ye gelen hoca ve futbolcular, marka olarak bir ivme kazanmıştır. Ancak bu işin sadece bir parçası," diye ifade etti.

Gelecek İçin Beklentiler

Koç, sponsorların futbola gelmesi için futbol ikliminin düzelmesi gerektiğini dile getirerek, "Doğru yoldayız ama gidecek daha çok yolumuz var," şeklinde konuştu. Türk futbolunun geleceği için umutlu olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER