© Muhalif 2024

FETÖ’nün ödülünü reddeden sanatçılar kimlerdi?

15 Temmuz 2016 FETÖ'cü darbe girişiminin ardından kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 2000 yılında 25. yılını geride bırakan bazı önemli sanatçılara ödül vermek istemişti. Fakat Türk sinemasına ve müziğine damga vuran o 11 isİm ödülü reddederek bir kez daha tarihe geçmişlerdi.

Günümüzde birçok önemli siyasetçinin, sanatçının, tanınmış ismin Fethullah Gülen tarafından kandırıldığını biliyoruz. Tabii bir de her dönem terör örgütü lideri Gülen’in nasıl bir zihniyete sahip olduğunu bilenler ve karşında duranlar olduğunu...

Fetullah Gülen’in 1994 yılında kurduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 2000'de sanat sektöründe 25. yılını tamamlayan isimlere özel bir ödül vermek istedi.

O dönem 11 sanatçı FETÖ elebaşı Gülen''in ödülünü reddederek tarihe geçti.

İşte o isimler: Tarık Akan, Edip Akbayram, Semiha Berksoy, Erol Günaydın, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Göksel Kortay, Mücap Ofluoğlu, Kemal Sunal, Ferhan Şensoy, Macide Tanır.

Ödül törenine davet alan ve kabul etmeyen iki sanatçının ismi basına yansımıştı. Akbayram, “Bu Cumhuriyet’in aydını olduğum için bu ödülü almadım” derken Tanır, “Ben Cumhuriyet’le ve Atatürk ilkeleriyle doğdum, onlarla öleceğim” demişti.

Tarık Akan ise ödülü kabul etmemesiyle ilgili olarak, “2-3 senede bir beni çağırıyorlar. Ben hep reddediyorum, bu sene de reddettim. Faks çektiler, ödül verecekleri kişilerin listesini gönderdiler. Bakmadım bile. Benim Fetullahçılarla, dinci gruplarla işim olmaz, yanıma yaklaşamazlar!” ifadesini kullanmıştı.

Esin Afşar zaten kabul etmeyeceği düşünüldüğü için törene davet edilmemiş ancak “Bana teklif gelseydi de Fetullahçıların ödül törenine zaten gitmezdim” demiş.

İlk Türk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy’ın yerine de kızı Zeliha Berksoy açıklama yaptı: “Annem rahatsız olduğu için muhabirlerle görüşemedi. Teklif geldi, kabul etmedik. Vakfın ne olduğunu biliyoruz.”

Erol Günaydın, “Ben ödül törenlerine katılmam, politik törenlere zaten katılmam. İlkelerime aykırı. Ne yapacağım ben bu ödülü.”

Müşfik Kenter: “Teklif geldi, gitmedim. Kabul etmedim.”

Yıldız Kenter: “Çok rahatsızdım, dikkatli bakmamıştık zaten. Bizi kim çağırmış dedikten sonra Fetullah Gülen’in vakfın Onursal Başkanı olduğunu öğrendik. Gitmezdim zaten.”

Mücap Ofluoğlu: “Teklif geldi, kabul etmedik. Atatürk karşıtlarıyla iş yapmayacağımızı söyledik.”

Ferhan Şensoy: “Teklif geldi, kabul etmedim. Gayriciddi bir teklif olduğunu düşündüm. Amaçlarını bildiğimiz vakıf sonuçta.”

Göksel Kortay: “Teklif geldi ancak kabul etmedim.”

Listede yer alıp da açıklama yapmayan tek isim ise Kemal Sunal. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER