© Muhalif 2024

Florence Bergeaud-Blackler kimdir, nereli, kaç yaşında?

Florence Bergeaud-Blackler'ın kim olduğu araştırılıyor. Peki Florence Bergeaud-Blackler kimdir, nereli, kaç yaşında?

Florence Bergeaud-Blackler kimdir, nereli, kaç yaşında?

Antropoloji (HDR) alanında doktora derecesine sahip olan Florence Bergeaud-Blackler, Paris Sciences et Lettres Üniversitesi'nin Aubervilliers'deki Condorcet Kampüsü'nde bulunan École Pratique des Hautes Études (EPHE) bünyesindeki Groupe Sociétés Religions Laïcité (GSRL) araştırma birimi bünyesinde Centre National de la Recherche Scientifique'e (CNRS) bağlı olarak çalışan bir üniversite profesörü ve önde gelen bir araştırmacıdır. 

Akademik Kariyer 

Florence'ın akademik yolculuğu Bordeaux Üniversitesi'nden Antropoloji Doktorası ve Sosyal Bilimler İleri Araştırmalar Okulu (EHESS) tarafından verilen araştırma yönetme habilitasyonunu içermektedir. Kapsamlı eğitimi ve kapsamlı araştırma deneyimi, akademik camiadaki saygınlığını pekiştirmiştir.  Dr. Bergeaud-Blackler, 2024 yılında Fransa'da ve diğer ülkelerde akademik ve kamusal söyleme yaptığı katkılardan dolayı Chevalier de la Légion d'Honneur nişanı ile onurlandırılmıştır. Aynı yıl, liderliğini yaptığı Centre Européen de Recherche et d'Information sur le Frérisme (CERIF) kurulmuştur. Onun rehberliğinde CERIF, 15 Mayıs 2024'te Paris'te Avrupa'da İslamcılık üzerine çok önemli bir uluslararası bilimsel konferans düzenleyecektir.

Araştırmalarının Odak Noktası

Dr. Bergeaud-Blackler başlangıçta seküler bir bağlamda İslami normatifliklerin incelenmesi konusunda uzmanlaşmıştır. Yaklaşımı, küreselleşmiş bir ortamda ekonomi, din ve siyaset arasındaki karmaşık ilişkileri keşfetmek için pragmatik sosyoloji ve gelenek ekonomisini bütünleştirmektedir. Ele aldığı temel sorular arasında ekonominin dini normları şekillendirmedeki rolü, dinin ekonomik alanlara nüfuzu, piyasaların dini normları taşıyıp taşıyamayacağı ve dini normların belirli ekonomik rasyonaliteleri yansıtıp yansıtmadığı yer almaktadır. Bu araştırma çizgisi onu, helal ekosistemlerin gelişimini teşvik etmek için neo-liberal, post-modern siyasi ve piyasa mantıklarıyla etkileşime giren hem köktenci hem de siyasi boyutlarını göz önünde bulundurarak Selefi telkin süreçlerini incelemeye yöneltmiştir.

Yayınları

Dr. Florence Bergeaud-Blackler çok sayıda bilimsel makale ve kitap yazmış üretken bir yazardır. En son yayınladığı “Le Frérisme et ses réseaux” (Kardeşçilik ve Ağları) Fransa'da en çok satanlar listesine girerek akademik ve toplumsal söylemdeki önemli etkisini yansıtmıştır. Bu çalışma Danca'ya çevrilmiş ve Danimarka'da önemli tartışmalara yol açarak geniş bir uluslararası çekiciliğe sahip olduğunu kanıtlamıştır. Ayrıca, Avrupa çapında erişimini ve etkisini daha da genişletmek üzere Almanca ve İsveççe baskılarının yayınlanması için hazırlıklar devam etmektedir.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER