Şanlıurfa’da 30 günlük bebek, sağlık çalışanının yönlendirmesiyle hayata tutundu
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, 30 günlük Nilüfer bebek, annesi emzirirken boğulma tehlikesi geçirdi. Annesi panik içinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Ancak, acil tıp teknikeri Zehra Tankuş’un soğukkanlı ve doğru yönlendirmeleri sayesinde bebek hayata tutundu.
Bebeğin hayatı 112 çalışanının yönlendirmesiyle kurtarıldı
Bebeğin nefes borusuna anne sütü kaçtı ve nefes alamadı. Çağrıya yanıt veren Zehra Tankuş, hemen ambulans göndermenin yanı sıra, anneye Heimlich manevrasını nasıl uygulayacağı konusunda adım adım talimatlar verdi.
Anne ve sağlık çalışanı arasındaki diyalog
Tankuş, ilk olarak anneden bebeği sırtına koyarak beş kez sırtına vurmasını istedi. Anne, talimatları yerine getirdikçe, sağlık çalışanı onu sakinleştirip cesaret verdi. Annenin doğru müdahalesi sonucu bebek öksürmeye başladı ve ardından nefes almaya başladı.
Tankuş, bu doğru müdahaleyi sağlayarak bebeğin hayati tehlikesini atlatmasına yardımcı oldu. Sağlık ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak bebeğin genel sağlık durumunu kontrol etti ve ilk müdahalenin etkili olduğu belirtildi.
Bir başarı hikayesi
Zehra Tankuş, bu olayın hem anne hem de kendisi için gurur verici olduğunu belirtti. Tankuş, “Bebeğin kurtulduğunu söyleyince annedeki rahatlık bize de geçti. Anne mutlu oldu. Bebeğin ağlamaya başladığını söyledi ve bu, bizim için gurur verici bir duyguydu” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü, Tankuş’a bu özverili müdahale ve çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.