© Muhalif 2024

Galatasaray, Beşiktaş’ı ağırlıyor. Derbi heyecanı dorukta!

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında bugün Beşiktaş ile karşılaşacak.

RAMS Park’ta yapılacak derbi, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakada hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Kardeşler’in yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Süleyman Özay üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Ligde iki sezon üst üste ipi önde göğüsleyerek toplamda 24. kez mutlu sona ulaşan Okan Buruk’un öğrencileri, bu sezona da iyi başladı. Çıktığı 9 maçın 8’ini kazanan, 1’inden de beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar, 25 puan topladı. Namağlup yoluna devam eden Galatasaray, liderlik koltuğunda oturuyor.

Süper Lig’de henüz mağlubiyet yaşamayan Beşiktaş ise 8 mücadelede 6 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Siyah-beyazlılar, haftaya 20 puanla girdi.

Galatasaray, bu sezon Beşiktaş ile ikinci kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig şampiyonu sarı-kırmızılı ekip, sezon başında Türkiye Kupası şampiyonu siyah-beyazlılar ile Turkcell Süper Kupa’da karşılaştı. Müsabaka, Beşiktaş’ın 5-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Derbi tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini yaşayan Galatasaray, hem Süper Kupa’yı rakibine kaptırdı hem de sezon öncesi büyük bir moral kaybı yaşadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un derbide takımının başında olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

İki gün önce ani gelişen apandisit rahatsızlığı sebebiyle ameliyat edilen Buruk, hastaneden çıkarak dinlenmeye geçti.

Galatasaray’ın Senegalli sol beki Ismail Jakobs, bugünkü derbide sahaya çıkamayacak.

Ligin 9. haftasında deplasmanda Onvo Antalyaspor ile yapılan müsabakada sakatlanan Jakobs, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Bir süre daha sahalardan uzak kalacak Jakobs, derbide takımdaki yerini alamayacak.

Galatasaray’da ayrıca sınırda bulunan Kaan Ayhan, bugünkü müsabakada sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek.

Galatasaray, çıktığı son 10 resmi müsabakada mağlup olmadı.

Son yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında 7 Süper Lig, 3 UEFA Avrupa Ligi maçı oynadı.

Süper Lig’de 6 galibiyet, 1 beraberlik alan Galatasaray, Avrupa’da ise 2 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Galatasaray’ın yıldız santrforu Mauro Icardi, çıktığı son 6 resmi maçın 4’ünde skor katkısı verdi.

Tecrübeli futbolcu, 25 Eylül’deki PAOK maçıyla başlayan süreçte Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde üçer maça çıktı. İki kulvarda da birer müsabakayı boş geçen Icardi, başka 4 karşılaşmada 5 kez ağları sarstı.

Sarı-kırmızılı formayla toplamda 85 resmi müsabakada 61 kez gol sevinci yaşayan Icardi, Milan Baros ile kulüp tarihinin en golcü ikinci yabancı oyuncusu ünvanını paylaşıyor.

Türkiye kariyerinde Beşiktaş’a 5 maçta 5 gol atan yıldız santrfor, bugünkü müsabakada hem takımının galibiyeti hem de Baros’u geride bırakmak için mücadele edecek.

Galatasaray’ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen de derbi mücadelesi öncesi formuyla dikkati çekiyor.

Sezon başında sürpriz bir şekilde İtalya’nın Napoli takımından kiralanan 25 yaşındaki santrfor, Süper Lig’de çıktığı son 2 maçta 3 kez fileleri sarstı.

Osimhen, Beşiktaş derbisinde de Galatasaray’ın en önemli gol ayaklarından biri olacak.

Galatasaray, hücumda golcü kimliğiyle dikkati çekerken savunmada ise açık veriyor.

Süper Lig’de çıktığı 9 müsabakada 27 gol atan sarı-kırmızılı ekip, 19 takım arasında en golcü ekip olarak öne çıkıyor. Söz konusu maçlarda 8 gole engel olamayan Galatasaray, sadece 3 karşılaşmada kalesini gole kapatabildi.

Beşiktaş ile sezon başında yapılan Turkcell Süper Kupa mücadelesinde 5 gol yiyen Okan Buruk’un öğrencileri, Avrupa’da çıktığı 5 müsabakanın tamamında kalesinde gol gördü. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa’da rakiplerinin 10 golüne engel olamadı.

Sarı-kırmızılı ekibin Belçikalı yıldızı Dries Mertens, bugünkü müsabakada forma giymesi durumunda Galatasaray kariyerindeki 100. resmi maça çıkacak.

Ağustos 2022’de transfer olduğu Galatasaray’da üçüncü sezonunu geçiren 37 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de 75, Türkiye Kupası’nda 4, Avrupa kupalarında 18, TFF Süper Kupa’da ise 2 kez forma giydi.

Galatasaray’la üst üste iki Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Mertens, ligde 18, kupada 1, Avrupa’da ise 4 olmak üzere toplamda 23 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray ile Beşiktaş, bugün yapacakları Trendyol Süper Lig mücadelesiyle tarihlerinde 357. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 356 maçın 127’sini sarı-kırmızılılar, 115’ini ise siyah-beyazlılar kazandı. Rakiplerin 114 karşılaşması ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraflar arasındaki tarihi rekabette Galatasaray’ın attığı 496 gole, Beşiktaş 469 golle karşılık verdi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 132 karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın Süper Lig’de karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 50, Beşiktaş ise 39 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Taraflar 43 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 162, siyah-beyazlılar ise 140 kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray, 2011’de açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta rakibine kurduğu üstünlükle dikkati çekiyor.

Seyrantepe’de Beşiktaş’ı 14 kez ağırlayan sarı-kırmızılılar, 10 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgi yaşadı. Galatasaray, söz konusu maçlarda attığı 23 gole karşılık, kalesindeki 10 gole engel olamadı.

Sarı-kırmızılı ekip, iç sahada Beşiktaş ile yaptığı son 7 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray, taraftarı önündeki son 7 derbide 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılılar, son 4 iç saha maçında Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başardı.

”Cimbom” rakibiyle sahasında yaptığı son 7 maçta 13 gol atıp, 4 gol yedi. Galatasaray, 3 mücadelede kalesini gole kapatırken, başka 4 karşılaşmada rakibine 1’den fazla gol şansı vermedi.

Geçen sezon iç sahada Fenerbahçe’ye karşı oynadığı son maça kadar tüm müsabakalardan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekip, sarı-lacivertliler karşısında aldığı 1-0’lık mağlubiyet sonrasında bu sezona da içeride seri galibiyetlerle başladı.

İlk maçında Hatayspor’u 2-1 yenen sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor’u 5-0 ve Gaziantep FK’yi 3-1’lik skorlarla geçerken tek puan kaybını Kasımpaşa karşısında yaşadı. Galatasaray bu müsabakadan 3-3 beraberlikle ayrılarak iç sahada bu sezon ilk puan kaybını yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip Aslantepe’de konuk ettiği son rakibi Alanyaspor’u da 1-0 yenmeyi başardı.

Galatasaray bu sezon iç sahada oynadığı 5 maçta 14 gol atarken kalesinde 5 gol gördü. Ev sahibi ekip bu sezon iç sahadaki en farklı galibiyetini de Çaykur Rizespor’u 5-0 yenerek elde etti.

Galatasaray’ın bu sezon iç sahadaki 14 gollü yenilmezlik serisine 9 farklı oyuncu gol katkısı verdi.

Sarı-kırmızılı takımda Mauro Icardi, Michy Batshuayi, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Gabriel Sara, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Victor Osimhen taraftarlarına gol sevinci yaşatmayı başardı.

Bu oyunculardan Icardi, Batshuayi, Barış Alper, Yunus ve Osimhen oynadıkları maçlarda 2’şer kez gol sevinci yaşadı.

Bu sezon ligde ortaya koyduğu performansla taraftarlarını şampiyonluk yolunda ümitlendiren Beşiktaş, Dolmabahçe’de sergilediği performansı deplasman maçlarında ortaya koyamıyor.

Sezona Samsun deplasmanında aldığı 2-0 galibiyetle başlayan Beşiktaş, dış sahadaki ikinci maçında Trabzonspor’u geçemedi.

Uzun süre 10 kişi oynayan rakibi karşısında geriye düşen siyah-beyazlılar 1-1 sona eren mücadelede beraberliği ilk yarıda attığı golle kurtardı.

Bir sonraki deplasmanına Kayseri’de çıkan Beşiktaş, 3-0’lık galibiyetle İstanbul’a 3 puan alarak döndü. Kayseri’nin ardından Gaziantep deplasmanına çıkan Kara Kartallar, 1-0 öne geçmeyi başardığı maçta üstünlüğünü koruyamadı ve son dakikada yediği golle 2 puanı Gaziantep’te bıraktı.

Deplasmanda 7 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 2 gol yedi.

Siyah-beyazlı takımda 4 farklı futbolcu deplasmanda gol atmayı başardı. Beşiktaş’ın bu sezonki en önemli transferleri arasında yer alan Ciro Immobile attığı gollerle takımını deplasmanda da sırtladı.

Siyah-beyazlı takımın dış sahada kaydettiği 7 golün 3’üne İtalyan yıldız Immobile imza atarken bu sezon kariyerinin en iyi dönemini geçiren Gedson Fernandes 2, Rafa Silva ve Gabriel Paulista ise birer gol attı.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Barış, Torreira, Sara, Yunus, Mertens, Osimhen, Icardi

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Emirhan, Uduokhai, Masuaku, Musrati, Gedson, Rafa Silva, Muci, Semih Kılıçsoy, Immboile

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER