© Muhalif 2024

Galatasaray, Eylül ayı divan toplantısında 5.5 milyar TL kar açıkladı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün 5.5 milyar TL'lik dönem sonu karı açıkladı ve bu rakamın kulüp tarihinde bir rekor olduğunu vurguladı.

Galatasaray Kulübü, Eylül Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 dönemine ait gelir-gider tablosunu açıkladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, toplantıda yaptığı konuşmada, kulübün 5.5 milyar TL'lik kar elde ettiğini ve bunun Galatasaray tarihinde bir rekor olduğunu belirtti.

Başkan Özbek, spor gelirlerinin 200 milyon TL'den 2 milyar TL’nin üzerine çıktığını, sponsorluk gelirlerinin ise 17 milyon Euro’dan 60 milyon Euro’ya ulaştığını ifade ederek, bu başarının kur farklarına rağmen önemli olduğunu vurguladı. Özbek, "Yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Sponsorluk Anlaşması Askıya Alındı
Özbek, gündemde olan sponsorluğun kulüp çıkarlarını korumak adına askıya alındığını duyurdu. "Bu sözleşmelere aykırı davranışlar sözleşmenin tek taraflı feshedilmesine neden olur" diyen Özbek, kararlarının netleşen bilgi ve belgeler doğrultusunda olduğunu belirtti.

Karaborsa Bilet Skandalı
Son dönemde yaşanan karaborsa bilet olayına değinen Dursun Özbek, konunun yargıya intikal ettiğini ve sürecin yakından takip edildiğini ifade etti. "Suçlu kim olursa olsun cezasız kalmayacak" diyen Özbek, Galatasaray sevgisiyle kulübe katkı sunduklarını ve kulübün çıkarlarını her zaman koruyacaklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER